04.05.2016 — 12:39

Гуртківці Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді здійснили водний похід по річках Карпат

 

1_Учасники походуНещодавно члени гуртка Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді “Водний туризм” були у поході 4 категорії складності в Українських Карпатах на території Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей по річках Чорна Тиса та Прут. Це найскладніший водний маршрут в межах України.

Гуртківці побували у м. Яремче, оглянули  водоспад “Пробій”. Спортивна 4_Подолання порогучастина походу розпочиналась від с. Чорна Тиса, що знаходиться на однойменній річці. Тут до хмельничан приєднались друзі-туристи з Вінниці.  Разом вони долали пороги на річці, які виявились не тільки технічно цікавими, а й досить складними. Далі юні туристи вирушили до річки Прут, а точніше до порогу “Водоспадний”.

Початок знайомства з  прутськими порогами, зокрема Прикарпатським каскадом, завдяки успішній командній роботі пройшов цілком успішно, без аварій та інших неприємностей. Але далі не обійшлось без поломок. Нижче м. Яремче спочатку був пошкоджений катамаран К4-1 “Варяг”, а пізніше К4-2 “Незабудка”. Незважаючи на те, що пошкодження викликали затримку,3_Подолання порогу вони сприяли відпрацюванню учасниками походу практичних навичок різноманітних ремонтних робіт.

Досвід, отриманий юними туристами, був  вкрай цікавим та захопливим, незважаючи на десятки кілометрів, які вони долали щодня.  Гуртківці відвідали безліч цікавих місць Карпат, відчули  жорсткість води та складність порогів. Завдяки цьому походу вони зрозуміли, що треба завжди допомагати один одному, бути щирими та відвертими і ніколи не соромитися своїх помилок.

За матеріалами Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді

14_На р.Черемош 13_Ремонтні роботи