29.06.2016 — 19:13

Старост об’єднаних територіальних громад області навчають працювати в умовах впровадження реформи децентралізації

Сьогодні на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій розпочався тематичний короткостроковий семінар «Практичні аспекти професійної діяльності старост об’єднаних територіальних громад області».

Участь в семінарі беруть старости Колибаївської, Розсошанської, Меджибізької та Летичівської об’єднаних територіальних громад.

IMG_1615

Учасників семінару привітав т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник. Посадовець окреслив основні завдання новообраних старост ОТГ, а також озвучив, з якими проблемними питаннями вони можуть зіткнутися в процесі здійснення своїх повноважень. Валерій Цезарович наголосив на важливості процесу децентралізації, який відбувається зараз у нашій державі, особливо його фінансового аспекту. Також він підкреслив, що основним завданням сільських старост є представництво та відстоювання інтересів своїх громад. Саме тому вони повинні активно співпрацювати з головами ОТГ з метою ефективного вирішення нагальних проблем, зокрема брати участь в роботі по освоєнню коштів, які спрямовуються з держбюджету на розвиток територіальних громад.

IMG_1613

Під час семінару представники ОТГ прослухають ряд лекцій, зокрема, про особливості фукціонування об’єднаних територіальних громад з урахуванням змін до законодавства; про електронне врядування; про вплив адміністративно-територіальної реформи на зміну земельних відносин; про питання освіти, охорони здоров’я в об’єднаних громадах; про роботу із зверненнями громадян, організацію роботи старости, тощо.

Також буде проведене практичне заняття з питань використання сучасних інтернет-технологій посадовими особами органів місцевого самоврядування для побудови ефективної роботи та взаємодії з громадою.