01.09.2021 — 12:37

#Велике будівництво: учні Залузького ліцею розпочали навчання в новому приміщенні

Добрий день, Залузька школо! Ми прийшли у перший клас! Цими словами дванадцять першачків вітали шкільну родину на сьогоднішньому святі 1 вересня у Залузькому ліцеї. Їх мріяли сказати ще батьки цих першокласників, тому цей День знань – насправді знакова та пам’ятна подія.

32 роки тому розпочалося будівництво нового приміщення цього навчального закладу, от нарешті, цьогоріч, завдяки включенню його до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», цей довгобуд перетворився на простору та світлу школу.

Загалом приміщення розраховане на 260 учнів, а сьогодні за парти сядуть 180 дітей. Нові сучасні класи, харчоблок, спортивна та актова зала – тут створено усі умови, аби забезпечити належну організацію навчального процесу. Слід зауважити, що при будівництві враховано усі вимоги до інклюзивності приміщення, адже тут облаштовані пандуси та спеціальний ліфт, аби пересування в школі було зручним для дітей з обмеженими можливостями. Крім цього, в приміщенні розташовано також дитсадок «Ромашка», розрахований на 15 діток.

Розділити сьогодні радість цієї події із шкільною родиною Залузького ліцею завітали поважні гості: голова ОДА Сергій Гамалій та його заступник Сергій Ткачук, голова обласної ради Віолета Лабазюк, народний депутат Олена Копанчук, керівництво району, громади, депутати обласної ради.

Вітаючи усіх із святом, Сергій Гамалій побажав школярам підкорення вершини знань, успіхів у починаннях, відмінних оцінок та обов’язково досягти своєї мети. а усім присутнім – енергії, бадьорості, оптимізму, світлого і оптимістичного настрою.

Також очільник області повідомив, що сьогодні Білогірська громада отримає ще й 2 шкільних автобуси. Один із них підвозитиме дітей і до Залузького ліцею з 10 навколишніх сіл, а саме с.Залужжя, Корниця, Шельвів, Вікентово, Коритне, Надишень, Вікнини, Дзвінки, Ювківці та Двірець.

Загалом на будівництво у 2017-2020 роках освоєно 39,9 млн грн, з яких 34,1 млн грн профінансовано за рахунок коштів ДФРР. Ще 5,8 млн грн – це кошти місцевого бюджету.

Замовником будівництва виступало ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника».

Підрядник – ТОВ БВК “Форвард-Плюс” м.Нетішин