01.09.2021 — 15:43

С.Гамалій: Маємо працювати на результат, аби наші діти навчалися у належних умовах

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гамалій, оглядаючи приміщення нового корпусу НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія», що у Славуті.  Цьогоріч цей проєкт було включено до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Хід виконання робіт проінспектували і заступник голови ОДА Сергій Ткачук, голова Шепетівської РДА Анатолій Катеренчук, перший заступник Славутського міського голови Сергій Микульський, директор Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Віра Бригадир.

Зазначимо, що загальна кошторисна вартість реконструкції складає 74,4 млн грн. Роботи тут були розпочаті у 2018 році за кошти місцевого бюджету, а згодом сюди залучили фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Загалом у 2018-2020 роках освоєно 16,5 млн грн (12 млн грн з ДФРР та 4,46 млн грн – співфінансування з місцевого бюджету).

У 2021 році сюди планується спрямувати 35,5 млн грн коштів ДФРР та 10,8 млн грн з бюджету міста. Наразі вже профінансовано 20,5 млн грн з ДФРР, з яких освоєно 15,3 млн грн (74,3%), та профінансовано і освоєно 1,56 млн грн з місцевого бюджету.

На сьогодні ступінь будівельної готовності об’єкта складає 74%. З початку цього року вже проведено штукатурення стін, стяжка підлог, встановлення внутрішніх металопластикових дверей та підшивання гіпсокартоном стель, розведення електрики, монтаж вентиляційних систем, облаштування керамічною плиткою їдальні та санвузлів. Поряд з цим, у ході інспектування, було наголошено на своєчасному освоєнні коштів та пришвидшені темпів ремонтних робіт, аби будівництво даного об’єкту було завершене до кінця року.

“Сьогодні ми бачимо чимало позитивних результатів реалізації програми “Велике будівництво”, завдяки якій відкриваються нові, сучасні освітні заклади. Тож включення даного об’єкту до програми забезпечить швидке завершення ремонтних робіт та надання якісних освітніх послуг школярам громади,”- підкреслив Сергій Гамалій.

Довідково:

Замовник – виконавчий комітет Славутської міської ради
Підрядник – ПАТ «Об’єднання «Прогрес», м.Славута