01.09.2021 — 16:51

Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 20 серпня 2021 р. № 893
Київ
Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити такі, що додаються:

Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя;

Порядок виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя та оплати послуги патронату над дитиною;

Типовий договір про патронат над дитиною;

Примірний договір про умови запровадження та організацію функціонування послуги патронату над дитиною, що надаватиметься сім’єю патронатного вихователя.

2. Рекомендувати обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування забезпечити в кожній територіальній громаді запровадження та організацію функціонування послуги патронату над дитиною, що надаватиметься сім’єю патронатного вихователя, розвиток соціальних послуг з підтримки сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

3. Внести до постанов Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866 “Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини” (Офіційний вісник України, 2008 р., № 76, ст. 2561) і від 26 травня 2021 р. № 615 “Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків” (Офіційний вісник України, 2021 р., № 50, ст. 3073) зміни, що додаються.

4. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

        Прем’єр-міністр України                                   Д. ШМИГАЛЬ