05.09.2016 — 12:12

Ізяславщина приймала учасників українського сегменту міжнародної естафети «Всесвітній біг заради гармонії»

Всесвітній біг заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі. Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки. Всесвітній біг заради гармонії проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 29 років.

24 лютого 2016 року бігуни європейської команди стартували в місті Порту, що в Португалії. Європейська частина всесвітньої естафети охопила 49 країн Європи з загальною довжиною маршруту в 24 000 км та фінішуватиме 8 жовтня в столиці Італії Римі.

В Україні Всесвітній біг заради гармонії проводиться з 1991 року. За цей час його учасники подолали понад 51000 км у всіх областях нашої країни. Палаючий факел тримали близько 350 000 наших співвітчизників. Наразі планується подолати понад 1500 км, тривалість пробігу становить 18 днів.

24 серпня на День Незалежності українська команда естафети стартувала в Рівному Її учасники вже пробігли дорогами міст, містечок та сіл Рівненщини, Тернопільщини, Буковини, Хмельниччини

У суботу, 3 вересня, учасників української команди приймала Ізяславщина. Її учасники пробігли територією району за маршрутом: межа Білогірського та Ізяславського районів – Білогородка – Михнів – Клубівка – Ізяслав – Радошівка – межа Ізяславського та Славутського районів.

5

Спортсмени долали дистанцію з синьо-жовтим прапором і передаючи один одному з рук у руки палаючий факел, який є символом гармонії і єднання. Взяти участь у дистанції і пронести бодай якусь частину шляху міг кожен бажаючий, адже вік і підготовка значення не мають. Серед тих хто проніс були і члени військово-патріотичного клубу «Каскад», який діє на базі  Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, ліцей» ім. О.Кушнірука, ветерани-«афганці», спортсмени району.

Учасників забігу зустріли керівництво Ізяславської районної державної адміністрації, голова ГО «Рада ветеранів 8 бригади спеціального призначення», голова громадської ради при районній державній адміністрації Василь Тележинський, директор Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, ліцей» імені Олександра Кушнірука Роман Демчук, учнівська молодь, спортсмени району та інші.

4

Вітаючи учасників пробігу заступник голови райдержадміністрації Володимир Левченко зазначив, що справа утвердження миру на землі та гармонії у відносинах між людьми є надзвичайно важливою справою. «Громадяни України, як ніхто інший щиро підтримують прагнення встановлення миру. Сьогодні засобами спорту учасники акції вселяють у серця українців віру в мир, віру в гармонію, віру у справедливість!» – сказав Володимир Борисович.

У відповідь, організатор пробігу в Україні, Євген Фурс сказав, що після проходження маршруту Хмельниччиною 6 вересня в Овруцькому районі Житомирської області відбудеться зустріч української групи з європейською міжнародною командою, яку українці супроводжуватимуть протягом п`яти днів до межі з Молдовою в Могилів-Подільському на Вінниччині. «Естафета організована міжнародною мережею волонтерів, яких надихає бачення сповненого гармонією і спокоєм світу, запропоноване всесвітньо відомим громадським діячем Шрі Чинмоєм» – зазначив Євген Фурс.

Учасники зустрічі поклали квіти до меморіальної дошки Олександру Кушнірку, військовослужбовцю Збройних Сил України, який загинув захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України в ході проведення Антитерористичної операції.

Під час перепочинку учасник естафети поспілкувались із представниками учнівської молоді, які змогли потримати в руках факел естафети. Кожен бажаючий зробив на згадку відбиток печатки із твариною, символом різних континентів планети Земля де пролягла естафета: Слон, Жираф, Кенгуру, Олень. Також відбулась зустріч учасників пробігу із вихованцями військово-патріотичного клубу «Каскад» та їх наставниками, яким було вручено сертифікат учасника пробігу «Всесвітній біг заради гармонії».

8

Члени громадської організації «Ізяславське козацьке товариство» пригостили учасників  пробігу та всіх присутніх козацьким кулішем та юшкою.

9

За матеріалами Ізяславської РДА