03.09.2021 — 10:21

4 вересня 2021 року у смт. Петриківка Дніпровського району Дніпропетровської області відбудеться етнофестиваль “ПЕТРИКІВСЬКИЙ ДИВОЦВІТ”

04 вересня 2021 року у смт. Петриківка Дніпровського району Дніпропетровської області відбудеться етнофестиваль “ПЕТРИКІВСЬКИЙ ДИВОЦВІТ” за підтримки голови Дніпропетровської облдержадміністрації та управління культури, туризму, національностей і релігій облдержадміністрації. Відомий на всю Україну етнофестиваль “ПЕТРИКІВСЬКИЙ ДИВОЦВІТ” щорічно проходить в столиці українського народного живопису – селі Петриківка з 2008 року. Традиційно на фестивалі збираються умільці з усієї області зі своїми виробами – ляльками, посудом та національним одягом у традиційному стилі, кованими виробами, плетеними кошиками тощо.

Гостей розважатимуть майстри Петриківського розпису, народні ансамблі та козаки. Для поціновувачів української кухні відкриють FOOD-KORD з національною їжею – варениками, салом, випічкою та медом.

На головній сцені мистецької платформи на гостей чекає вокально-хореографічний зорепад та встановлення національного рекорду України.

На спортивно-козацькій платформі – гра в теніс, козацькі розваги та виготовлення монет своїми руками.

Основу фестивалю складе ярмарок предметів декору, прикрашених всесвітньо відомим петриківським розписом.

Запалює свято гурт “Фрістайл”.

Початок фестивалю – о 10:00. Адреса: смт. Петриківка, проспект Петра Калнишевського.