19.08.2016 — 14:38

До уваги дитячих та молодіжних ЗМІ!

З метою розвитку дитячих та молодіжних ЗМІ України, популяризації професії журналіста та патріотичного виховання юного покоління за підтримки Держкомтелерадіо філією Національної телекомпанії України “Донецька регіональна дирекція”, Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром з 15 по 18 вересня 2016 року в м. Святогірськ Донецької області відбудеться XIV Відкритий фестиваль дитячих і молодіжних ЗМІ України “Жми на RECord”.

На фестиваль запрошуються дитячі (в тому числі шкільні) і молодіжні (у тому числі студентські) редакції газет, журналів, теле- і радіопрограм України.

Склад делегації:

телебачення – 3 особи (в т.ч. керівник);

радіо – 3 особи (в т.ч. керівник);

друковані ЗМІ – 3 особи (в т.ч. керівник і фотокореспондент).

Для редакцій, що бажають взяти участь у кількох номінаціях (телебачення, радіо та друковані ЗМІ) склад делегації обмежується:

у двох номінаціях – 5 осіб, – у трьох номінаціях – 8 осіб.

Колективам редакцій, що бажають взяти участь у фестивалі, необхідно до 5 вересня 2016 року направити до оргкомітету заявку на участь (зразок та подробиці – на сайтах www.dotb.dn.ua та www.dodmc.dn.ua).

До участі у конкурсі допускаються роботи, які вийшли у світ в період з І вересня 2015 року по 1 вересня 2016 року:

телебачення – одна робота без обмеження теми та жанру, хронометраж – до 5 хвилин (формат AVI);

радіо – одна робота без обмеження теми та жанру, хронометраж не більше 5 хвилин (формат – mp3);

друковані ЗМІ – один випуск газети (формат – PDF), в яких виділені не більше трьох матеріалів для участі в конкурсній програмі.

Фотокореспонденту у складі делегації друкованих ЗМІ необхідно надати не більше трьох репортажних фотографій

Для участі в обов’язковому бліц-конкурсі необхідно мати відповідну апаратуру (камера, фотоапарат, диктофон, ноутбук тощо).

Крім того, Оргкомітет «Жми на RECord!» та телеканал «До ТеБе» (Донецька регіональна дирекція Національної телекомпанії України) в рамках фестивалю проводять конкурс промо-роликів міст та містечок «Мій дім – моя Україна!».

Україна – велика країна з безліччю великих та малих міст, селищ та сіл. Про деякі з них ми навіть ніколи не чули. Але кожне з них, без сумніву, по-своєму цікаве та привабливе. Мета конкурсу полягає у промоції населених пунктів, з яких на фестиваль приїдуть команди юних журналістів. То ж розкажіть про свою малу Батьківщину всій країні!

Кращі роботи будуть показані на каналі «UА :ПЕРШИЙ» Національної телекомпанії України, а переможці конкурсу отримають заохочення.

Необхідно до 5 вересня 2016 року створити та завантажити на файлообмінний сервіс www.ex.ua промо-ролик свого населеного пункту.

Взяти участь у конкурсі можуть усі учасники незалежно від того, який вид ЗМІ представляють (преса, телебачення, радіо, інтерент-ЗМІ).

Нагородження переможців відбудеться під час урочистого закриття фестивалю «Жми на RECord!».

Проживання та харчування учасників фестивалю забезпечується за рахунок організаторів. Проїзд до місця проведення фестивалю і у зворотному напрямку – за рахунок відряджуючої сторони.

Звертаємо увагу: кожний учасник фестивалю при заїзді сплачує акредитаційний внесок (100 грн.). Ці кошти спрямовуються на формування заохочувального фонду, а також фінансування витрат, не передбачених кошторисом на проведення фестивалю за рахунок коштів бюджету Донецької області.

Оргкомітет базується у комунальному позашкільному навчальному закладі «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр» за адресою: Україна, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Стуса (Соціалістична), 62.

Телефони: 095-908-62-00 (Олександр Шеремет), 099-932-77-06 (Марія М’яло).

Електронна пошта: media@,dodmc.dn.ua Сайт: www.dodmc.dn.ua