05.09.2016 — 17:51

Олег Гуменний перевірив роботу ветеринарного посту санітарного контролю та спеціальної обробки

Як повідомлялося раніше, за дорученням голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука в області розгорнуто 14 санітарних постів.

5 вересня  під час робочого візиту до  Кам’янець-Подільського району т.в.о першого заступника голови обласної державної адміністрації Олег Гуменний спільно з головою райдержадміністрації Василем Сукачем та заступником голови районної державної адміністрації Миколою Чумаком здійснив виїзд у с. Жванець з метою огляду  ветеринарного посту санітарного контролю та спеціальної обробки, які розміщено на території району.

DSCN1146

Перевірка роботи постів буде проводитися і в інших районах.

Довідково. Африканська чума свиней (АЧС) – гостра контагіозна вірусна хвороба, що характеризується гарячкою, крововиливами, високою смертністю до 98-100%. Сприятливі до захворювання домашні і дикі свині. В Україні, починаючи з 2012 року, зареєстровано 107 спалахів хвороби. Лише у 2016 році в нашій державі виявлено 51 випадок даної недуги в 12 областях, в тому числі і в Хмельницькій області (с. Гірчична, Дунаєвецького району). Особливо насторожує той факт, що останні 8 випадків АЧС виявлено у  Рівненській, Волинській та  Вінницькій областях.