21.09.2021 — 12:26

На Хмельниччині відбулися заняття з керівниками органів управління з питань цивільного захисту

На виконання доручення Прем’єр-міністра України та з метою підготовки до реагування на надзвичайні ситуації в умовах ускладнення воєнно-політичної обстановки, 21 вересня у залі засідань Хмельницької обласної державної адміністрації відбулося заняття з реалізації заходів цивільного захисту населення і території від надзвичайних ситуацій в повсякденній діяльності та особливий період.

Захід відбувся під  керівництвом голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія та за участі заступника директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Сергія Кудіна.

Долучились до тренування заступники голови ОДА, керівники місцевих держадміністрацій, міських рад, територіальних громад, Головного управління ДСНС України в області та управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації. Також,  до проведення занять були залучені фахівці Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту та Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД в області.

Вітаючи присутніх, очільник області підкреслив важливість проведення таких навчань, як одного із засобів підвищення рівня знань посадових осіб щодо захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій, з’ясування проблемних питань у сфері цивільного захисту, планування та реалізації заходів захисту від надзвичайних ситуацій на території Хмельниччини з урахуванням аспектів децентралізації влади.

В ході занять присутні обговорили організацію роботи територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та повноваження місцевих органів влади у сфері цивільного захисту в контексті реформування місцевого самоврядування. Також під час заняття учасникам доведено основні зміни до законодавства, які прийнято та зареєстровано у Верховній Раді, вимоги щодо діяльності регіональної та місцевих комісій з питань ТЕБ та НС.

Учасниками тренувань обговорено проблемні питання щодо оповіщення та інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, проведення евакуації населення, юридичні аспекти дій керівника територіальної підсистеми ЄДСЦЗ у разі виникнення надзвичайних ситуацій та порядок роботи штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Окрему увагу було приділено важливості навчання керівної ланки та населення діям у надзвичайних ситуаціях.

Підбиваючи підсумки, Сергій Кудін наголосив на необхідності виконання превентивних заходів захисту населення та забезпечення готовності до реагування на надзвичайні ситуації, а Сергій Гамалій закцентував увагу присутніх на ключових моментах характерних для Хмельниччини та визначив напрямки удосконалення цього питання на теренах краю.