08.09.2016 — 14:05

Робоча поїздка голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука у Кам’янець-Подільський район

img_6491

7 вересня, у ході робочої поїздки у Кам’янець-Подільський район голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук відвідав публічне акціонерне товариство «Подільський цемент».

Розпочали з огляду кар’єру, де видобувають сировину для виробництва. Далі відвідали виробничу базу та оглянули обладнання, встановлене на новому виробництві “сухим” способом, яке повністю відповідає європейським стандартам, з найвищим ступенем очищення викидів.

 

Дане підприємство є одним із найпотужніших виробників цементу в Європі та найефективнішим і найсучаснішим підприємством із сухим способом виробництва клінкеру.

Підприємство є першим цементним заводом в Україні, який приєднався до Кіотського протоколу в рамках Проекту Спільного Впровадження ООН.

Олександр Олександрович, оглядаючи виробництво, зазначив, що підприємство, на якому працює більше 500 осіб, а обсяг реалізації промислової продукції за січень-липень збільшився на 15,3% відповідно до такого ж періоду минулого року, є взірцем для будь-якого підприємства.

Як зазначив голова правління підприємства Святослав Козленко, сума інвестицій, вкладених у будівництво сухої лінії, склала понад 300 млн. євро. Підприємством сплачено податків до бюджетів усіх рівнів понад 100 млн. гривень (за 7 міс. цього року) та проводиться реалізація проектів соціальної допомоги, вартість яких склала понад 1 млн. грн у 2015-2016 роках.

img_6509

Довідково. З травня 1999 року ПАТ «Подільський цемент» увійшло до складу міжнародної компанії з виробництва будівельних матеріалів CRH.

В 2008–2011 роках за рахунок коштів інвестора (компанії CRH)  підприємство пройшло повну модернізацію та перейшло на сучасний екологічно-безпечний сухий спосіб виробництва цементу.
img_6493-768x512

img_6520

img_6476