23.09.2021 — 10:28

Сергій Гамалій: Підтримка спорту завжди в пріоритеті обласної влади

Важко переоцінити користь занять спортом для здоров’я людини. Тож підтримка та сприяння у розвитку усіх видів спорту в пріоритеті як Президента України Володимира Зеленського, завдяки програмі  «Здорова Україна», так і обласної державної адміністрації.

Аби поспілкуватись з тренерами та вихованцями Хмельницької обласної школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ), до закладу завітали голова ОДА Сергій Гамалій, його заступник Володимир Юр’єв та депутати обласної ради.

Варто відзначити, що тренерами спортивної школи виховано більше 150 майстрів спорту, 8 – міжнародного класу, також чималу кількість призерів та чемпіонів Європи та Світу із боксу.

Спілкуючись з присутніми, Сергій Гамалій наголосив, що в області прийнято “Програму розвитку боксу Хмельницької області на 2021-2025 роки”, якою передбачено фінансування у розмірі 961,5 тис. гривень для проведення навчально – тренувальних зборів та змагань з олімпійських видів спорту, на вид спорту “бокс”. Крім цього, закуплено для спортсменів відділення боксу спортивну екіпіровку на суму 104,7 тис.грн.

“Спорт об’єднує, додає здоров’я, сил і наснаги на нові звершення. А для повноцінних тренувань і високих результатів дуже важливий інвентар. Тож сьогодні  за рахунок бюджетних коштів нам вдалося закупити шкіряні боксерські рукавички, бамперні шоломи та снарядні рукавички. Також за вагомий внесок у розвиток спорту вищих досягнень 8 спортсменів боксерів області отримують щомісячну стипендію,”- зазначив очільник області.

Вручаючи спортивний інвентар, Сергій Гамалій побажав тренерам та вихованцям богатирського здоров’я, витривалості, аби досягти нових рекорди, а також нових перемог, чемпіонських титулів та задоволення від заняття улюбленою справою.

Загалом для обласної ШВСМ придбано 60 шкіряних рукавичок, 20 шкіряних бамперних шоломів та 26 снарядних рукавичок.