24.09.2021 — 11:28

#Велике будівництво: оновлений дитячий садок “Дзвіночок” вже готується до прийому вихованців

Вражаюче перевтілення приміщення дитячого садочка у Чемерівцях відбулося завдяки програмі Президента України “Велике будівництво”: за неповних чотири місяці із звичайного сірого типового приміщення будівельники зробили справжню мрію для діток та їх батьків. І хоча роботи тут ще тривають, усім очевидно, як багато зроблено за цей невеликий проміжок часу: виконано утеплення фасадів, замінено усі внутрішні комунікації, майже завершено внутрішні оздоблювальні роботи, зокрема художній розпис стін ігрових кімнат, спалень, актової зали.

Аби особисто ознайомитися із ходом реконструкції, на об’єкт завітав голова облдержадміністрації Сергій Гамалій. Разом з Чемеровецьким селищним головою Олександром Собанем та депутатом обласної ради Володимиром Присяжним посадовець оглянув приміщення садочка і прилеглу територію та поспілкувався з представниками будівельної компанії.

Як розповів Олександр Собань, наразі основну увагу сконцентрували на завершенні внутрішніх робіт, аби вихованці садочка якнайшвидше повернулися до своїх груп. Зараз вони відвідують інші дошкільні заклади громади, проте за словами посадовця, батьки з розумінням поставилися до тимчасових незручностей, адже добре розуміють, що в результаті їх діти матимуть можливість рости і розвиватися у закладі, що відповідає сучасним уявленням комфорту та безпеки для вихованців.

Керівник підрядної організації Сергій Крамар повідомив, що більшість робіт уже виконані. В кількох кімнатах завершують монтаж батарей, укладання лінолеуму, художнє оформлення стін, а в частині приміщень уже навіть почали збирати меблі, повний комплект яких закуплено та доставлено на об’єкт. Як тільки внутрішні роботи закінчать, планують одразу братися до упорядкування території навколо садочка, адже тут мають здійснити благоустрій та встановити ігрові майданчики.

Сергій Гамалій звернув увагу, що будівельники не оминули увагою вимоги щодо безбар’єрності приміщення садочка, адже тут встановлено пандус для заїзду, забезпечено відповідну ширину дверей та їх конструкцію, що дозволить безперешкодно пересуватися з інвалідним візком, а також облаштовано спеціальний санвузол. Голова адміністрації наголосив, що зараз з ініціативи дружини Президента Олени Зеленської питанням доступності в державі приділяється дуже велика увага, зокрема і при проєктуванні та будівництві соціальних об’єктів, адже лише так маломобільні групи населення отримають змогу безперешкодно переміщуватись та вільно почуватися в таких закладах.

Загалом очільник ОДА схвально оцінив результати роботи на об’єкті та відзначив, що Чемеровецька громада дуже активно працює над розбудовою соціальної інфраструктури.

“Лише на початку літа ми були тут на відкритті прекрасного стадіону. Бачимо оновлені приміщення шкіл, практично завершену реконструкцію цього садочка. Це яскраво демонструє наскільки ефективною може бути співпраця громади з державною та обласною владою, коли її керівництво готове виявляти ініціативу та відстоювати потреби мешканців, – зазначив Сергій Гамалій. – Впевнений, що ця співпраця матиме продовження, адже держава підтримує громади, які прагнуть розвиватися, і програма “Велике будівництво” – це один із прикладів такої підтримки”.

Зауважимо, що загальна кошторисна вартість  реконструкції дитячого садка-ясел “Дзвіночок” складає 7,98 млн грн, з яких 7,162 млн грн мають надійти з державного фонду регіонального розвитку, а ще 796 тис грн – з місцевого бюджету. Станом на 20.09.2021 року профінансовано 4,65 млн грн коштів ДФРР, з яких 3,91 млн грн (81,4% від обсягу профінансованих коштів) уже освоєні. На сьогодні ступінь будівельної готовності об’єкту складає 91%, і завершити його планують до кінця жовтня.

Замовник будівництва – відділ освіти, молоді та спорту Чемеровецької селищної ради, підрядник – ПП «Чемеровецька будівельна компанія».