28.09.2021 — 11:23

Сергій Ткачук провів засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при ОДА

З метою попередження дорожньо-транспортних пригод та підвищення безпеки дорожнього руху в осінньо-зимовий період, під керівництвом заступника голови ОДА Сергія Ткачука відбулося засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при ОДА. До обговорення питань порядку денного долучилися представники профільного управління інфраструктури, а також САД у Хмельницькій області, ДП “Хмельницька обласна служба місцевих доріг”, Укртрансбезпеки, Патрульної поліції, Національної поліції та інші.

Розпочалося засідання з обговорення надважливого питання – збереження доріг області. Начальник Придністровського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Віталій Дзюба розповів про вжиті заходи з посилення габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування. Так, з початку 2021 року  під час здійснення габаритно-вагового контролю перевірено 5946 транспортних засобів, виявлено 421 факт перевезення вантажів з перевищенням габаритно-вагових параметрів, нарахована плата за проїзд автомобільними дорогами загального користування у сумі 41,369 тис. євро, до бюджету перераховано 285 143 гривень. За фактами перевищення габаритно-вагових обмежень винесено 224 постанови про застосування адміністративно-господарського штрафу на суму 3 073 600 грн, з них до бюджету спрямовано 1 730 600 гривень. Наразі в цілодобовому режимі габаритно-ваговий контроль на території Хмельницької області здійснюється за допомогою двох пересувних габаритно-вагових комплексів.

Також, посадовець відмітив, що особлива увага зверталася на дотримання законодавства про дорожній рух в частині здійснення габаритно вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування поблизу місцевих кар’єрів з видобутку корисних копалин, зокрема мергелю, глини, піску, граніту. В ході проведених заходів (з 10.08.2021 по теперішній час) перевірено понад 80 вантажних транспортних засобів, під час чого виявлено та задокументовано 12 адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, в тому числі 2 за «перегруз».

Поряд з цим, заступник голови ОДА наголосив, що окрему увагу слід звернути на заходи щодо збереження автомобільних доріг від руйнування великоваговими транспортними засобами в період збирання врожаю.

“На сьогодні збір врожаю ще не завершено. І кожного року ми спостерігаємо ситуацію, коли вантажівки з зібраними культурами виїзджаючи з полів забруднюють дорожнє покриття, що в свою чергу призводить не тільки до аварійних ситуацій, а й руйнування доріг”, – сказав посадовець.

В продовження наради, начальник Придністровського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Віталій Дзюба проінформував про проведену роботу з дотримання вимог законодавства у сфері надання послуг з перевезення пасажирів. За його словами, з початку року було перевірено 2910 транспортних засобів, що здійснюють пасажирські перевезення. Відтак, складено 639 актів щодо перевізників, які здійснюють автобусні перевезення пасажирів, 22 акти на перевізників, які здійснюють перевезення в режими таксі та 46 актів на перевізників, які здійснювали нелегальні перевезення пасажирів.

Серед іншого учасники наради обговорили питання щодо підвищення ефективності попередження дорожньо-транспортних пригод на автомобільних дорогах та залізничних переїздах області, а також підготовки дорожнього господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

За підсумками наради було прийнято ряд рішень та поставлені завдання для виконання.