28.09.2021 — 15:38

Сергій Тюрін: Державне майно має приносити користь громаді

Сьогодні перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін спільно з заступницею начальника Регіонального відділення ФДМУ по Вінницькій та Хмельницькій областях – начальницею Управління забезпечення реалізації повноважень у Хмельницькій області Наталією Андрушко провели зустріч з представниками бізнесу щодо обговорення питання прозорої приватизації та оренди державного майна: перспективи для малого та середнього бізнесу.

Варто відзначити, що починаючи з березня 2018 року, з набранням чинності Закону України «Про приватизацію державної та комунальної власності», запрацювали нові правила приватизації державної та комунальної власності, які дають змогу прискорити економічне зростання, забезпечити прозорість та оперативність процесу приватизації.

“У державній власності перебуває чимало майна, яке не використовується, а такі об’єкти мають приносити користь громаді та бізнесу, адже в результаті приватизації місцеві бюджети отримують надходження від продажу майна, окрім того, це дає змогу залучати внутрішні та іноземні інвестиції”, – зазначив Сергій Тюрін.

Посадовець відмітив, що станом на 1 вересня 2021 року надходження коштів в бюджет від приватизації у Хмельницькій області становило майже 295 млн гривень.  Загалом у державному бюджеті на 2021 рік закладено доходи від приватизації у сумі 12 мільярдів гривень, з яких 9 мільярдів уряд планує отримати за рахунок продажу великих активів.

Більш детальну інформацію про можливості оренди і приватизації держмайна, актуальні приватизаційні та орендні пропозиції, інструменти отримання інформації про об’єкти, деталі підготовки до аукціону та алгоритм участі в електронних торгах, а також приклади успішної приватизації та оренди державного майна роз’яснила Наталія Андрушко.

З матеріалами доповіді можливо ознайомитись з презентації.

На завершення заходу Сергій Тюрін відмітив, що завдяки організації відкритого процесу, процедура приватизації держмайна стала зручною та прозорою, абсолютно виключена можливість ручного керування результатами конкурсів. А це, у свою чергу, розширює можливості для розвитку бізнесу без жодних бюрократичних обмежень чи прихованих умов.