28.09.2021 — 15:28

Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія святкує 100 – річний ювілей

Сьогодні в обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди 100 – річного ювілею Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. З цією визначною подією привітати керівництво та студентів освітнього закладу завітали голова адміністрації Сергій Гамалій, народний депутат України Микола Стефанчук, ректор академії Інна Шоробура, голова обласної ради Віолета Лабазюк, викладачі вишу, студенти та інші поважні гості.

Висловлюючи слова вітання, голова адміністрації Сергій Гамалій відмітив, що академія, один з найдавніших закладів Поділля, що має свої традиції, досягнення, власні перспективи розвитку. І все це завдяки сумлінній праці багатьох поколінь викладачів.

Варто зазначити, що Президент України Володимир Зеленський наголошує, що ми країна, яка прагне бути конкурентоспроможною в сучасному світі, тому визначили освіту та науку своїми стратегічними сферами, адже розвиток, поступ вперед неможливий без добре освічених, ерудованих, креативних громадян.

“Приємно, що Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія є осередком формування інтелектуальної еліти. Ви дали путівку в життя десяткам тисяч талановитих випускників, серед яких відомі освітяни, науковці, митці. Зробила академія і гідний внесок у розвиток української науки, духовності і культури, запровадила і розширила можливості міжнародної співпраці”, – сказав очільник області.

Сергій Вячеславович побажав колективу та студентам академії багато літ плідної праці на благо Хмельниччини та всієї України, миру, щастя, творчих успіхів та успішної реалізації нових проектів.

В продовження заходу голова адміністрації здійснив приємну місію – вручив кращим викладачам академії цінні подарунки та Почесні грамоти обласної державної адміністрації.