29.09.2021 — 15:07

Сергій Гамалій взяв участь у нараді з питань попередження порушень у сфері дорожнього руху

Сьогодні у Хмельницькій обласній прокуратурі під головуванням очільника відомства відбулась спільна нарада керівників правоохоронних та інших державних органів з питань попередження порушень у сфері дорожнього руху. Долучився до обговорення надважливої теми і голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій.

Розпочинаючи, керівник обласної прокуратури Олексій Олійник зауважив, що у цьому році на дорогах Хмельниччини загинуло пів сотні людей. «Ця сумна статистика вимагає від усіх присутніх злагодженості у спільній реалізації усіх можливих заходів щодо попередження таких фактів», – додав він.

В свою чергу, голова адміністрації Сергій Гамалій відмітив, що сьогоднішня нарада є актуальною і потрібною. Адже безпека дорожнього руху — надзвичайно важливе питання, оскільки йде мова про збереження життя наших громадян.

Також, за словами очільника області, велику роль у безпеці дорожнього руху відіграє стан доріг. Саме тому в Україні працює Національна програма Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”. Так, на поточний рік у державному бюджеті на дороги передбачено більше 820 млн грн, вже освоєно більше 540 млн грн. Всього до кінця року будуть відремонтовані 56 дорожніх об’єктів.

Принагідно, голова адміністрації проінформував, що при облдержадміністрації діє Координаційна рада з безпеки дорожнього руху, яка відпрацьовує заходи щодо обмеження руху великогабаритного транспорту в спекотну погоду, здійснення габаритно-вагового контролю, підготовки доріг до осінньо-зимового періоду. Попри це, Сергій Вячеславович звернув увагу усіх учасників наради на необхідність контролю за транспортом сільськогосподарських підприємств, які сьогодні перевозять продукцію до місць переробки, аби не допустити пошкоджень та значних забруднень дорожнього полотна, особливо на ділянках новозбудованих доріг.

“Впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться покращити стан безпеки на дорогах Хмельниччини”, – підсумував Сергій Гамалій.

В продовження наради присутні розглянули питання запровадження функціонування на території області камер фотовідеофіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі, попередження руйнування доріг великогабаритним транспортом, посилення контролю за роботою ліцензійного транспорту, а також стану досудового розслідування кримінальних правопорушень за фактами ДТП.

Під час обговорення учасники надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для підвищення ефективності роботи на вказаному напрямку.