29.09.2021 — 16:32

Бібліотекарі Хмельниччини відзначили професійне свято

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек та з нагоди 120-річчя заснування обласної бібліотеки проведено ХІІІ обласний форум бібліотекарів Хмельниччини.

Бібліотека для кожної людини є місцем, де можна поринути у світ книг та знань, обмінятись думкою, отримати нову корисну інформацію і навіть навчитись цифровій грамотності. Без перебільшень, бібліотеки Хмельниччини стали інформаційними центрами сучасності, що об’єднують громадян.

Тож, сьогодні, з нагоди професійного свята та відзначення ювілейної дати представників бібліотечної справи привітали заступник голови ОДА Володимир Білик, директорка Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОДА Інна Михайлова, керівники та депутати обласної ради, інші поважні гості.

Володимир Білик відзначив, що завдяки ініціативності бібліотечних працівників реалізуються соціально-культурні проєкти з надання правової допомоги та інклюзії, розширюється простір для розвитку різних напрямів культури та мистецтва в області.

«Сьогодні, у такий визначний день, хочеться подякувати бібліотекарям Хмельниччини за сумлінну і кропітку роботу. Адже оцінити роль бібліотечних закладів та місію бібліотекаря у житті людини неможливо. Ви допомагаєте з пошуком інформації, вчите орієнтуватись у тій масі книг, які представлені читачам», – наголосив Володимир Якимович й побажав, щоб до бібліотек завжди йшли люди, кожен заклад розвивався як інформаційний сучасний центр.

З нагоди святкування бібліотекарям області вручено відзнаки обласної державної адміністрації та цінні подарунки.