30.09.2021 — 09:48

Сергій Гамалій: Робимо усе можливе, щоб жителі Хмельниччини їздили якісними дорогами

На цьому наголосив голова ОДА Сергій Гамалій під час інспектування ходу робіт на ділянці автомобільної дороги загального користування державного значення Н-03 Житомир – Чернівці, поблизу сіл Пашківці та Лісові Гринівці. Оглянули ремонтні роботи й заступник голови ОДА Сергій Ткачук та керівник Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Валентин Данилюк.

Варто зазначити, що будівництво даної автомобільної дороги здійснюється в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Оглядаючи дорожнє покриття, посадовці відзначили швидкі темпи виконання робіт.

«Впродовж місяця на даній ділянці дороги облаштовано два шари асфальтобетону, що послугувало підняттям загальної висоти дороги майже на 60 см. Також планується облаштування перехідно – швидкісних смуг, зупинкових майданчиків, тротуарів з новими автопавільйонами та спорудами дорожнього сервісу, а також встановлення освітлення», – поінформував Валентин Данилюк.

Обговорюючи хід ремонтних доріг на Хмельниччині Сергій Гамалій відзначив, що за останні два роки на Хмельниччині побудована рекордна кількість доріг, більше ніж 700 км. «Дороги й надалі будуватимуться, щоб жителі краю мали змогу подорожувати Хмельниччиною, відвідувати пам’ятки культури та туристичні місця», – наголосив Сергій Гамалій.

Голова ОДА також акцентував увагу на обов’язковому збережені відновленого дорожнього покриття. Відтак, для таких цілей буде встановлено системи WIM, якими здійснюватиметься зважування автомобіля в русі, щоб не допустити перенавантажень на дороги.

Довідково. 21.07.2021 року укладено договір з ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» на проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Н-03 Житомир — Чернівці на ділянці км 166 + 247 — км 178 + 422 (окремими ділянками), км 170 + 449 — км 174 + 229 з розробкою проектно-кошторисної документації. Вартість об’єкту відповідно до проекту становить 430 349,492 тис.гривень.

У серпні 2021 року розпочато роботи з поточного середнього ремонту зазначеної ділянки автошляху Н-03 по правому проїзду (поблизу сіл Пашківці та Лісові Гринівці).