30.09.2021 — 18:15

Володимир Юр’єв: Вакцинація проти COVID-19 – єдиний метод стримання швидкого поширення інфекції

Про це зазначив заступник голови ОДА Володимир Юр’єв у ході он-лайн наради з керівниками інтернатних закладів. До наради долучились директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Завроцький та представники Департаменту соціального захисту населення ОДА.

Як зазначили у ході наради, охоплення вакцинацією у 27 інтернатних установах області становить близько 77%. Є заклади, у яких досягнуто майже 100% вакцинацію, серед таких: Лонковецькому психоневрологічному інтернаті вакцинація працівників та підопічних  становить 96 і 100% відповідно, Зяньковецькому психоневрологічному інтернаті – 90 і 98%, Базалійському будинку-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів – 80 і 100%, Бахматовецькому будинку-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів – 96 і 90%. Водночас, є і такі, де вакцинацією охоплено надто низька кількість людей, особливо, серед працівників, до прикладу у комунальному психіатричному закладі “Мілівецький психоневрологічний інтернат” з 96 працівників – жодного провакцинованого.

Звертаючись до керівників інтернатних закладів, заступник голови ОДА наголосив, що у період чергової хвилі пандемії, коли спостерігається щоденне зростання кількості хворих, відмова від вакцинації працівниками інтернатних установ є неприпустимою. “В першу чергу вам довірені життя та здоров’я інших людей, тож ви повинні створити усі можливі умови, аби унеможливити інфікування підопічних”, – наголосив Володимир Юр’єв.

Посадовець запевнив присутніх, що усі вакцини, які є в Україні – ефективні і дозволені ВООЗ до екстреного використання, тому причин не вакцинуватись немає. Наразі це єдиний метод запобігти швидкому поширенню COVID-19.