01.10.2021 — 10:56

З 1 жовтня стартує осінній призов на строкову військову службу

Сьогодні заступник голови ОДА Сергій Ткачук спільно з військовим комісаром Хмельницького обласного військового комісаріату, полковником Костянтином Радченком провели селекторну нараду з керівниками РДА та представниками територіальних громад щодо проходження осінньої призовної кампанії.

Розпочинаючи нараду, Сергій Ткачук зазначив, що з 1 жовтня стартує осінній призов на строкову військову службу в Збройні Сили України, тож виконання планового завдання має бути забезпечено на 100%.

У ході наради військовий комісар поінформував присутніх про основні завданнями, які покладено на місцеві органи влади. Так, на усіх територіях має повноцінно здійснюватися оповіщення призовників, проведення медичного огляду та тестування методом IFA на COVID-19, для тих, хто прибуватиме на збірний пункт, поряд з цим, має бути забезпечено довіз призовників безпосередньо на збірний пункт.

Костянтин Радченко повідомив, що на Хмельниччині створено 9 призовних комісій (у 3 районах та 6 містах обласного значення) для розгляду та прийняття відповідних рішень стосовно направлення чи не направлення громадян призовного віку на строкову службу. Уже з 4 жовтня розпочинається прибуття молодого поповнення на збірний пункт, а 5 жовтня, буде вибуття перших команд із Хмельницького обласного збірного пункту.

На завершення наради, заступник голови ОДА наголосив, що найважливіше завдання для кожного українця – захист суверенітету та цілісності нашої країни, тому спільними діями всіх органів влади має бути налагоджено механізм здійснення та організовано виконання планових завдань.