01.10.2021 — 14:51

Сергій Гамалій привітав освітян Хмельниччини із професійним святом – Днем працівників освіти

Щороку в першу неділю жовтня наша країна відзначає День працівника освіти. Це не тільки професійне свято вчителів. Це свято усіх, хто глибоко шанує працю педагога, вихователя, наставника підростаючого покоління. Цьогоріч заходи відбулися в онлайн – форматі. Такий формат обраний через стрімке поширення захворюваності на COVID-19 в Україні та перебування усієї території країни у “жовтій” зоні.

Звертаючись до працівників освіти, голова адміністрації Сергій Гамалій наголосив, що Президент України Володимир Зеленський професію “вчитель” визначає як одну з найголовніших, тому що вчителі це як батьки, все найкраще віддають дітям, і це найкраще назавжди залишається з тобою.

Сергій Вячеславович відмітив, що сьогодні вчитель перебуває на передовій усіх змін та перетворень в Україні, а  держава, маючи освіту в пріоритеті, створює умови для реалізації завдань, що стоять перед галуззю. Так, відповідно до Національної Програми Президента України «Велике будівництво» будуються та реконструюються школи і дитячі садочки, впроваджуються сучасні проекти. Зайняли своє вагоме місце в освітньому просторі і цифровізація та діджиталізація.

“Наші педагоги мають чим пишатись. Попри складну ситуацію, спричинену пандемією, учнівська та студентська молодь Хмельниччини отримала якісні знання, про що свідчать високі результати випускників шкіл із зовнішнього незалежного оцінювання, призові місця під час захисту наукових робіт Малої академії наук, перемоги на міжнародних і всеукраїнських олімпіадах та конкурсах”, – сказав очільник області.

Сергій Гамалій подякував освітянам області за щоденну сумлінну працю, бажання зробити освіту якісною і доступною для кожної української дитини, цікавою і потрібною для молодого покоління. Та запевнив, що спільними зусиллями  держави, педагогів, громади  нам під силу підняти освіту на найвищий рівень, перетворити навчальні заклади на освітні центри, про які мріє кожен учень чи студент.

До привітань також долучилися заступник голов ОДА Володимир Юр’єв, т. в. о. директора Департаменту освіти, науки, молоді та спорту ОДА Дарія Басюк, начальник управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області Валерій Олійник та перший заступник голови Федерації профспілок області, голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Яримюк.

Кращих освітян області відзначено Почесними грамотами Хмельницької обласної державної адміністрації.