09.09.2016 — 15:59

Підведено підсумки триденних співбесід

Сьогодні закінчується третій день співбесід з керівниками районів та міст обласного значення щодо ходу виконання заходів регіональної програми підвищення енергоефективності Хмельницької області на 2011-2016 роки.

Присутні заслуховували голів Кам’янець-Подільського, Красилівського, Летичівського, Новоушицького, Полонського, Славутського районів та міст Кам’янець-Подільський, Славута, Нетішин.

img_4753

Так, за підсумками триденних співбесід зазначено, що усі райони та міста обласного значення вжили відповідних заходів, що стосуються енергозбереження у їхньому регіоні, а саме: заощадження ресурсів: води, газу, тепла; утеплення приміщення: заміна чи заклеювання вікон, проведення теплоізоляції даху, модернізація системи вентиляції, встановлення приладів обліку, що дозволить платити лише за спожиті ресурси; перехід на більш сучасні, енергозберігаючі та альтернативні джерела енергії та системи комунікацій: заміна газового котла твердопаливним за допомогою програми державного кредитування, і встановлення вітрогенераторів.

Вжиття таких заходів дасть можливість раціонально та ефективно використовувати енергоресурси та зменшити рахунки за їх використання.

Також присутні обговорили питання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ.

Так, станом на 08 вересня 2016 року до облдержадміністрації надійшло 155 проектних заявок від усіх 22 створених об’єднаних територіальних громад на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації цих проектів становить близько 184,0 млн.грн., профінансовано 144,3 млн.грн., з яких освоєно 16,5 млн.грн., що становить 11,4%, використовують кошти лише 14 громад.

Залишок коштів, передбачених об’єднаним територіальним громадам на які до цього часу не подано проектні заявки, становить 32,0 млн. грн.