04.10.2021 — 15:12

Визначено школи-переможниці національного конкурсу «Вакциновані й відкриті»

Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров’я, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, а також магазин гаджетів та аксесуарів «Цитрус» провели всеукраїнський конкурс «Вакциновані й відкриті» серед закладів освіти. Вони мали змогу виграти цінні подарунки, якщо принаймні 80% колективу повністю вакцинувалися від COVID-19. Подію підтримало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні.

На конкурс подалися 6 134 школи, у яких педагоги ухвалили відповідальне рішення захистити себе і людей поруч від COVID-19. Учасники конкурсу ділилися своїми думками у соцмережах.

«У цей складний час вакцинація – єдиний спосіб продовжити виконувати головний обов‘язок педагога: виховувати і навчати! Тому офіційно заявляємо, що ми вакциновані (понад 80% працівників) і відкриті. Завдяки вакцинації колектив школи має можливість стабільно працювати в умовах карантину, надаючи якісні освітні послуги, зберігаючи при цьому своє життя і здоров’я, здоров’я своїх близьких та учнів», – розповіли у Розтоківському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Усть-Путильської сільської ради Вижницького району Чернівецької області.

Переможцями конкурсу стали:

Висоцький заклад загальної середньої освіти Висоцької сільської ради Сарненського району Рівненської області;

Спасько-Михайлівський заклад загальної середньої освіти I-IIІ ступенів Новодонецької селищної ради Донецької області;

Мислятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Ізяславської міської ради Хмельницької області.

Ці заклади освіти вже скоро отримають свої призи – набори з 10 комп’ютерів, 10 гарнітур та 10 роутерів.