09.09.2016 — 17:19

КНР готова інвестувати в економіку Хмельниччини

  img_6594

Сьогодні відбулась зустріч голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука, голови обласної ради Михайла Загородного, заступників голови облдержадміністрації з делегацією радника президента асоціації машинобудівників Китайської Народної Республіки.

Делегацію представляли: від Китайської Народної Республіки пан Ван – радник президента асоціації машинобудівників Китайської Народної Республіки (громадянин КНР), від ТОВ «СП «Стан-Комплект» (супровід місії) Олег Кравченковіце-президент ТОВ «СП «Стан-Комплект» та Михайло Агапов – директор департаменту промислового обладнання ТОВ «СП «Стан-Комплект».

Метою зустрічі стало обговорення питань співпраці машинобудівних підприємств України з виробниками металообробного обладнання КНР, товарного кредиту підприємств України верстатами виробництва заводів КНР та створення спільних підприємств між Україною та КНР у галузі машинобудування та верстатного обладнання.

Олександр Олександрович зазначив, що в області працює 294 підприємства з іноземними інвестиціями, які надійшли з 40 країн світу. Два підприємства працює з інвестиціями китайських компаній. Загалом, зовнішньоторговельні операції проводились з партнерами з 88 країн світу.

 «Торговельні зв’язки з партнерами Китайської народної республіки підтримують 60 суб’єктів Хмельниччини , – підкреслив очільник області, – також, варто зазначити, що загальний товарооборот за січень-червень 2016 року між нашими регіонами становить близько 16 млн. дол. США та збільшився порівняно з минулим роком на 55%».

img_6601

В свою чергу Василь Ван презентував відео ролик потенційних можливостей підприємства. Діяльність підприємства спрямована на машинобудівну промисловість, дослідження наукового обладнання, розробка дослідних механізмів, виготовлення с/г техніки та інше. Загалом підприємство є різнопрофільним та готове до виконання будь-якого інвестиційно-привабливого проекту.

За результатами зустрічі керівництво області розгляне об’єкти, що потребують найбільшого інвестиційного капіталовкладення та направить їх на розгляд згаданому підприємству.

img_6609