09.09.2016 — 16:27

Городоцька районна організація ради ветеранів проведе конкурс волонтера

8 вересня заступник голови районної державної адміністрації Віктор Бабин взяв участь у засіданні президії районної організації ради ветеранів.

Районна рада ветеранів є однією з найчисельніших громадських спілок Городоччини. Вона об’єднує ветеранів війни та праці, дітей війни та жертв нацистських переслідувань, інвалідів та пенсіонерів.

Вкрай важливим було питання щодо проведення районного конкурсу волонтера, присвяченого 25-й річниці Незалежності України та Міжнародному Дню волонтера.

p1140539

Засідання відкрила голова районної організації ради ветеранів Любов Воротна.

Любов Володимирівна зазначила, що саме громадська активність волонтерів допомагає вразливим верствам населення долати ряд побутових, медичних, соціальних та інших проблем, а головне сприяє патріотичному вихованню молоді, увічненню пам’яті героїв, які захищали Батьківщину у Другій Світовій війні та сьогодні захищають незалежність та суверенітет України у військовому конфлікті на Сході.

Наступним до слова був запрошений заступник голови районної державної адміністрації Віктор Бабин. Він наголосив, що розвиток волонтерського руху є пріоритетним у нашій державі, а участь молоді у волонтерському русі сприяє розвитку лідерських якостей, самовираженню та становленню волонтерів як активних членів суспільства, дає можливість молодим людям реалізувати свої здібності, відчути власну причетність до загальнолюдських проблем, усвідомити особисту відповідальність за майбутнє.

В ході обговорення першого питання прийнято рішення провести серед молодіжних волонтерських загонів Городоччини районний конкурс на кращого волонтера та затверджено склад організаційного комітету з проведення конкурсу.

Також члени президії значну увагу приділили питанню організації передплати ветеранам війни та праці району газети «Ветеран України» на 2017 рік.