13.10.2021 — 11:26

В ОДА визначили перелік доріг, які потребують першочергової розчистки

12 жовтня під керівництвом заступника голови ОДА Володимира Білика відбулося засідання робочої групи з розгляду питань щодо здійснення інших рубок (не пов’язаних з веденням лісового господарства) у межах смуг відведення автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення за межами населених пунктів Хмельницької області.

Як повідомив Володимир Білик, робочу групу було створено на виконання розпорядження голови облдержадміністрації Сергія Гамалія. Її метою є приведення у відповідність смуг відведення автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення за межами населених пунктів Хмельницької області, створення та поліпшення безпечних і комфортних умов руху транспортних засобів, пішоходів та інших учасників дорожнього руху, запобігання негативному впливу на стан навколишнього природного середовища, профілактики виникнення та поширення осередків шкідників і хвороб, боротьби з ними.

“На сьогоднішній день ми спостерігаємо ситуацію, коли у межах смуг відведення автомобільних доріг області ростуть самозасіви, які не тільки обмежують видимість на дорозі, а й заважають організації дорожнього руху та спричиняють аварійну ситуацію на дорозі. Тому наше завдання сприяти тому, щоб якнайшвидше відповідальні за обслуговування таких ділянок доріг активізували роботи в даному напрямку і привели смуги у належний стан,” – сказав заступник голови ОДА.

Поряд з цим, посадовець наголосив, що під час здійснення таких робіт обов’язково мають бути проінформовані працівники поліції та керівники громад про те, що на тій чи іншій ділянці дороги тривають роботи по розчистці.

В свою чергу, директор ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» Владислав Фалюш проінформував присутніх, що працівниками служби місцевих доріг було проведено обстеження автошляхів області, які потребують видалення деревини чи розчистки. За результатами було сформовано відповідний список доріг, які потребують нагального здійснення робіт.

Відтак, учасникам наради доведено до відома вищезазначений список доріг та визначено терміни виконання розчистки на них.

З переліком доріг можна ознайомитися тут