12.09.2016 — 10:12

242 курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького складали Військову присягу

10 вересня 2016 року нещодавні абітурієнти присягнули на вірність Українському народові і стали повноправними членами курсантської сім’ї Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

di9a5108

Привітати військовослужбовців із цією знаменною подією у їх житті прибули: Голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко, перший заступник Директора Департаменту персоналу – начальник управління кадрового менеджменту Адміністрації Держприкордонслужби генерал-майор Микола Маланчій, народний депутат України Віктор Чумак, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, заступник голови обласної ради Валерій Лесков, секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак, духовенство, рідні та друзі курсантів.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся Голова Держприкордонслужби генерал-полковник Віктор Назаренко: «Щиро вітаю курсантів набору 2016 року із складанням Військової присяги на вірність Українському народові, а Академію – з гідним поповненням! Сьогодні в прикордонній Альма-матер знаменна подія, що є надзвичайно важливою як для кожного курсанта, так і для всієї Державної прикордонної служби України. У цей нелегкий для країни час вибір професії прикордонника – це вже великий громадянський подвиг кожного з тих, хто стоїть у строю та тих, хто підтримав Ваш вибір – Ваших Батьків. Цьогоріч кількість тих, хто став на шлях Героїв, велика, як ніколи».

У цьому році на навчання до Національної академії поступило 433 особи, 242 з яких сьогодні складають Військову присягу. Серед цьогорічних вступників 63 військовослужбовців, які вже встигли зі зброєю в руках пройти горнило війни, проявити мужність і героїзм, вірність Військовій присязі та відданість незалежній Україні. Тому у новому навчальному році підготовка офіцерських кадрів здійснюватиметься з урахуванням досвіду проведення АТО на сході країни, набутого офіцерами-викладачами Академії, слухачами та курсантами різних курсів.

di9a4986