12.09.2016 — 15:54

На Хмельницькій АЕС розпочала роботу місія технічної підтримки Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій

12 вересня на Хмельницькій АЕС розпочала роботу місія технічної підтримки Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС). Основне завдання місії – надання інформації та передача кращого міжнародного досвіду щодо організації та проведення ремонтних робіт, із застосування новітніх технічних засобів з виявлення і вилучення сторонніх предметів з порожнин обладнання, трубопроводів.

До складу команди місії технічної підтримки увійшли експерти із атомних станцій США, України та представники Московського центру ВАО АЕС.

dsc_0074

Розпочинаючи зустріч, заступник головного інженера з експлуатації ВП ХАЕС Олександр Клєпов зауважив, що тематика місії актуальна для всіх АЕС України. Ознайомлення з кращим світовим досвідом, а також пропозиції щодо вдосконалення процесу проведення ремонтних робіт на ядерних енергоблоках – такі очікування колективу хмельницьких атомників від даної місії,- констатував керівник Хмельницької АЕС.

Міжнародні експерти ВАО АЕС працюватимуть на Хмельницькій АЕС з 12 по 16 вересня цього року. За результатами роботи місії буде сформовано звіт з відповідними рекомендаціями та пропозиціями.

dsc_0091