21.10.2021 — 11:50

Професійне навчання з подальшим працевлаштуванням

Якщо ви у пошуку роботи, або хочете оволодіти новою професією, служба зайнятості пропонує пройти професійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації під гарантоване легальне працевлаштування.

Професійне навчання безробітних здійснюється у закладах освіти, зокрема, для:

– осіб, які вперше шукають роботу і не мають професійної освіти;

– осіб, що працювали на роботах, які не потребують спеціальної підготовки;

– осіб з обмеженими фізичними можливостями;

– осіб, які більше 6 місяців перебувають на обліку;

– демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО/ООС;

– внутрішньо переміщених осіб.
У навчальних закладах здобувачі освіти матимуть можливість навчатися за програмами максимально наближеними до вимог роботодавців з використанням новітніх технологій. Навчання триває від 1 місяця до 1 року та здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Слухачам з інших регіонів України надається можливість проживання в гуртожитку.
Перелік документів, які повинні подаватися безробітним у навчальний заклад (в день заїзду на навчання):
• паспорт,
• документ про освіту,
• трудова книжка,
• направлення на навчання,
• табель відвідування занять,
• медична довідка (при потребі – санітарна книжка).
З графіком професійного навчання на листопад 2021 року можна ознайомитися на сайті Хмельницького обласного центру зайнятості https://cutt.ly/hRzwLzb.
Довідково: У 2021 році за направленням філій та базових центрів зайнятості Хмельницької області 1877 осіб проходили навчання в Рівненському, Івано-Франківському та Одеському центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Професійне навчання здійснювалось за 5 професіями (бармен, електрозварник ручного зварювання, кравець, перукар, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва) та 30 напрямами. Усі слухачі проходили професійне навчання під конкретні робочі місця. Таким чином рівень працевлаштування осіб після навчання становить майже сто відсотків.