13.09.2016 — 15:27

У закладах освіти Ізяславського району триває Олімпійський тиждень

“Від імені всіх учасників я обіцяю дотримуватися правил чесної гри в істинно спортивному дусі в ім’я слави спорту та честі наших команд”, – такими словами розпочинаються Малі Олімпійські Ігри у загальноосвітніх навчальних закладах Ізяславщини.

Традиційним стало в рамках відзначення Дня фізичної культури та спорту проведення у школах Ізяславського району Олімпійського тижня та Всеукраїнського Олімпійського уроку. Їх проведення супроводжується виступами учасників дитячої художньої самодіяльності, спортивними змаганнями, іншими заходами, направленими на популяризацію здорового способу життя та поширення ідей олімпізму серед підростаючого покоління.

12399181

До участі у зазначеному заході були залученні справжні любителі спорту, цінителі краси та здоров’я – учні, учителі, батьки, тренери Ізяславської ДЮСШ, місцеві спортсмени, ветерани спорту, керівники органів місцевого самоврядування. Педагогічні колективи створили атмосферу спортивного настрою у закладах освіти району протягом всього Олімпійського тижня.

Організатори проведення Олімпійського тижня поклали собі за мету  ознайомлення підростаючого покоління з історією Олімпійських ігор, культурою і традиціями Стародавньої Греції, символікою Олімпійських ігор, розвиток інтересу до пізнання історії спорту нашої країни, виховання любові до фізичної культури та спорту, розвиток фізичних умінь, виховання в учнів спритності, витриманості, сміливості, почуття колективізму, дружби, прагнення до занять фізичною культурою, виховання почуття патріотизму, любові до Батьківщини.

69221668

Цього року у рамках Олімпійського тижня в усіх навчальних закладах району проводяться відкриті загальношкільні «Розминки від чемпіонів», серії відкритих Олімпійських уроків, спортивні естафети, різноманітні змагання  з олімпійських видів спорту, рухливі ігри, естафети, виставки малюнків та фото, малюнків на асфальті на Олімпійську тематику, виховні тематичні бесіди; вікторини, конкурси «Знавець Олімпійського спорту», «Україна Олімпійська».

Так лідерами учнівського самоврядування з шкільного Міністерства спорту Ізяславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 для усіх учнів закладу було проведено загальношкільну ранкову зарядку. По її закінченню дирекцією закладу було вручено відзнаки кращим юним спортсменам школи.

73011594

У спортивно-масових заходах беруть участь майже всі школярі району, що говорить про те, що спорт займає особливу роль у житті наших учнів.

За матеріалами сектору молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації