13.09.2016 — 16:28

О.Корнійчук: Спільними зусиллям влади і бізнесу ми зможемо переорієнтувати економіку на Європейський ринок

В останні роки бізнес області здійснює переорієнтацію експортних товарних потоків на нові перспективні ринки збуту країн Євросоюзу.

Облдержадміністрація проводить прозору інвестиційну політику, яка є відкритою до продуктивної співпраці з українськими та іноземними інвесторами. Досвід роботи з іноземними партнерами мають 294 підприємства, що представляють усі міста та райони області.img_6660

Тому, 13 вересня під головуванням голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука відбулось засідання оновленого складу ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Хмельницькій облдержадміністрації.

Олександр Олександрович зауважив, що тепер представники бізнесу представляють майже 80% її складу, проти 52%, як у попередній раді. Залучено Торгово-промислову палату, Союз промисловців та підприємців області, які об’єднують потужні компанії, представників малого та середнього бізнесу.

«Посилення складу ради професійними та досвідченими керівниками провідних підприємств області пов’язано, у першу чергу, з необхідністю спільного впливу на зміни, які відбуваються в регуляторному законодавстві, вирішення проблемних питань у бізнес-процесах», – наголосив очільник області.

Розглядаючи питання порядку денного, обговорено роль податкового та митного законодавства у процесі залучення інвестицій, впровадження ринку землі для поліпшення інвестиційної привабливості Хмельницької області та цільові пріоритети стратегічних інвестицій в сталий розвиток області.

Актуальним залишається проведення ефективної та повномасштабної податкової реформи, яка б враховувала питання перевірок господарської діяльності, електронного адміністрування та своєчасного відшкодування ПДВ, оцінку митної вартості.

Наразі у Верховній Раді України триває обговорення основних положень законопроекту №3357, що передбачає варіанти скасування класичної моделі податку на прибуток з заміною його на податок на виведений капітал або розподілений прибуток, нульове декларування.

«Поки триває опрацювання законопроекту, важливо розробити наші пропозиції до нього та направити їх народним депутатам від Хмельницької області», – зазначив Олександр Олександрович.

Крім обговорених питань, Олександр Корнійчук відзначив відзнакою обласної державної адміністрації керівника ТОВ «Дювесфольд Україна» Денисенка Андрія Вікторовича.

img_6648