27.10.2021 — 10:33

Вже пів мільйона щеплень: на Хмельниччині активізувалися темпи вакцинації від COVID-19

Вчора загальна кількість щеплень від COVID-19 у Хмельницькій області перетнула символічну позначку у пів мільйона. Про це повідомляють у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

Дані свідчать про зростання числа мешканців області, які вирішили захистити себе від підступної хвороби. До прикладу, 25 жовтня за щепленням звернулася 8661 особа, а вчора – 8887 осіб. Загалом розпочали вакцинацію 292214 людей, а 208461 людина уже отримали по два щеплення. Всього від початку вакцинальної кампанії на Хмельниччині зроблено уже 500675 щеплень.

Область у повній мірі забезпечена вакцинами, всі вони ефективні та безпечні. Медпрацівники, що залучені до вакцинаційної компанії, мають усе необхідне, аби задовольнити потребу мешканців області у щепленнях. Наразі працює 11 центрів масової вакцинації, ще один відкривається сьогодні у м.Старокостянтинові у приміщенні автовокзалу. Також працюють постійні пункти щеплень, а у віддалені населені пункти та до представників маломобільних груп населення виїзди здійснюють мобільні бригади медиків.

Шановні мешканці області! Захворюваність на COVID-19 на Хмельниччині продовжує зростати. Хворіють понад 12,5 тисяч наших земляків, і більше 1600 з них потребують лікування в умовах стаціонару. Як анонсував Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, уже найближчими днями Хмельниччина перейде до “червоного” рівня протиепідемічних обмежень. Тому закликаємо усіх: подбайте про захист від хвороби та зробіть щеплення! Вакцинація – єдиний шлях, що дозволить запобігти важким ускладненням COVID-19 та знизити темпи поширення хвороби. Також вкотре наголошуємо: дуже важливим є суворе дотримання усіх карантинних обмежень та гігієнічних рекомендацій лікарів.