28.10.2021 — 17:09

Результати брифінгу щодо ситуації з COVID-19 у Хмельницькій області. ВіДЕО

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся брифінг, присвячений питанню ситуації з COVID-19 у Хмельницькій області. Спікером виступив в.о.генерального директора ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Микола Габрикевич.

Основні тези брифінгу

➡ Ситуація з COVID-19 в області продовжує залишатися складною. Протягом останнього тижня щоденно додається щонайменше 1000 хворих. Зараз в області понад 13600 активних хворих, більше 1700 хворих знаходяться на стаціонарному лікуванні.

➡ Значно зросла потреба лікарень у кисні для хворих, добова потреба рідкого кисню по закладах області складає 13-15т. Існує проблема з його постачанням, проте на даний час за сприяння обласної влади, депутатів, представників бізнесу її вдається оперативно вирішувати.

➡ Статистичні дані свідчать про зростання серед захворілих частки дітей, чого не було у попередні хвилі епідемії. Наразі діти складають 9% від загальної кількості зареєстрованих випадків.

➡ Серед хворих дуже малий відсоток людей, які отримали щеплення від COVID-19 – близько 7-8%. Ще менше вакцинованих людей серед тих хворих, що потребують стаціонарного лікування – таких пацієнтів від 0,7 до 0,9%.

➡ Після того, як на позачерговому засіданні обласної комісії ТЕБ і НС було вирішено посилити карантинні обмеження в області з 23 жовтня, значно зросли темпи вакцинації громадян. Якщо раніше медики робили 3-5 тис щеплень за день, то після ухвалення рішення ця кількість склала до 11 тис. щеплень за день.

➡ В області працюють 103 пункти щеплення, 64 мобільних бригади, 12 центрів масової вакцинації в Хмельницькому, Шепетівці, Старокостянтинові, Красилові, Волочиську, Кам’янці-Подільському.

➡ 27 жовтня Державна комісія з ТЕБ і НС прийняла рішення про переведення Хмельницької області у “червону” зону епідемічних обмежень. Таким чином, з 30 жовтня в області почнуть діяти усіх обмеження, встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, зокрема, для роботи закладів освіти, цілої низки суб’єктів господарювання встановлена вимога обов’язкової наявності у 100% персоналу “зелених”сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. В області працюють мобільні бригади, які контролюватимуть дотримання вимог зазначеної постанови.