29.10.2021 — 15:04

Про стан початку опалювального сезону в області

Опалювальний сезон в області розпочато 12 жовтня 2021 року. На 7 год 29 жовтня в роботі 314 або 48,4% котелень, у тому числі: 158- місцевих рад та 156 – відомчі. До централізованого опалення підключено 2154 або 100% житлових будинків. Також, до централізованого та інших видів опалення, крім газу, стовідсотково підключені усі об’єкти соціальної сфери (садочки, школи та лікарні).

Об’єкти соціальної сфери (дитячі садочки, школи, заклади охорони здоров’я) на індивідуальному опаленні, які використовують природний газ, у зв’язку із затримкою з підписанням договорів на постачання природного газу, опалювальний сезон не розпочали.

З метою врегулювання ситуації з укладенням договорів на постачання природного газу бюджетними установами області 20 жовтня 2021 року Департаментом розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації розпочато централізований прийом пакетів документів (оригінали) для укладення договорів з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» за пільговою ціною, встановленою для бюджетних установ (13,6 тис.грн/куб.м. без ПДВ) та вже 25 жовтня усі зібрані документи передані відповідальному працівнику ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», визначеному для нашої області.

25 жовтня 2021 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №1102 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 р. №809 і від 9 травня 2020 р. №1236» щодо забезпечення безперервності постачання природного газу постачальником «останньої надії», якою операторам газорозподільних систем вказано на необхідність забезпечити безумовне відновлення газопостачання бюджетних установ, а акціонерному товариству «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» – забезпечити укладення договорів постачання природного газу бюджетними установами.

Обласна державна адміністрація звернулася листом до газорозподільних підприємств області, а саме: АТ «Хмельницькгаз» та ПрАТ «Шепетівкагаз», щодо неухильного виконання вищезазначеної постанови Уряду. Одночасно, направлено лист територіальним громадам області щодо алгоритму дій, необхідних для забезпечення безперебійного постачання газу.