14.09.2016 — 14:34

Особистий прийом громадян є важливим заходом реалізації конституційного права громадян на звернення

Саме тому, з метою поліпшення умов реалізації конституційного права громадян на особисте звернення, підвищення відповідальності керівників органів виконавчої влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування та розв’язання проблем, які спричиняють звернення громадян, т.в.о.першого заступника голови обласної державної адміністрації Олег Гуменний провів особистий прийом громадян.

img_4777

Так, до посадовця звернулася жителька с. Климашівка Хмельницького району. Зі слів жінки у селі немає шкільного автобуса, який би возив дітей до школи (кількість дітей 8 чоловік) у с. Лісові Гринівці. Наразі, діти їздять до школи рейсовим автобусом за що сплачують перевізникові.

Олег Вікторович запевнив, що дане питання буде вирішено негайно, а до з’ясування усіх обставин, перевізник здійснюватиме перевезення школярів безкоштовно.

Ще одне звернення надійшло від багатодітної матері з Чемеровецького району, яка звернулася з проханням посприяти у забезпеченні підручниками для дітей 4-го класу. Для вирішення даного питання на особистий прийом був запрошений директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олег Фасоля.

img_4780

За словами Олега Івановича забезпеченість підручниками Чемеровецького району становить 74%. Водночас, на сьогоднішній день друк інших підручників знаходиться на завершальному етапі та запевнив, що усі учні будуть належним чином забезпечені усіма необхідними підручниками.

Також на особистий прийом звернулася жителька с. Лисогірка Летичівського району щодо неналежного здійснення пасажирських перевезень. До цього часу пасажирські перевезення здійснювалися за маршрутом Летичів-Хмельницький через Снітівку та Хмельницький-Летичів. За словами скаржниці перевізники відмовляються здійснювати перевезення через с. Лисогірка, аргументуючи це низькою наповненістю пасажирів. Вислухавши дану проблему Олег Вікторович надав доручення Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації провести нараду за участю даних перевізників, голови ОТГ та жителів села, аби почути кожну із сторін та вирішити на місці проблемне питання.

img_4781

Крім того, посадовець зазначив, що 5 жовтня відбудеться конкурс перевізників на якому і буде визначено хто здійснюватиме пасажирські перевезення у цьому напрямку.

Інші звернення стосувалися надання матеріальної допомоги та незаконного будівництва у с. Копачівка Волочиського району.

Олег Вікторович, на усі проблемні питання жителів області, надав вичерпні кваліфіковані відповіді, а також поради по вирішенню зазначених питань. Звернення громадян, які не можливо було вирішити під час особистого прийому направлені до вирішення окремим керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації.