05.11.2021 — 16:11

Результати брифінгу за 05.11.2021. ВІДЕО

Про ситуацію із протидією COVID-19 в Хмельницькій області у ході брифінгу розповів сьогодні в.о. генерального директора ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Микола Габрикевич.

Основні тези брифінгу

➡ На сьогодні в області зареєстровано 17415 активних хворих на COVID-19. Фактично щоденно кількість нових хворих вдвічі перевищує кількість людей, що одужали. 1983 хворих потребують стаціонарного лікування. Лише 0,8% хворих, що потрапили у лікарню, були вакциновані.

➡ В лікувальних закладах області, що надають допомогу хворим на COVID-19, розгорнуто 2985 ліжок. Додатково розгорнуті ліжкомісця у КНП “Хмельницький обласний заклад з надання психіатричної допомоги” ХОР. Госпіталь ветеранів війни готовий до прийому пацієнтів, проте все ще перебуває у резерві.

➡ Ускладнюється ситуація в області із постачанням кисню для потреб лікувальних закладів. Наразі в стаціонарах зайнято майже 76% ліжкомісць з киснем.

➡ Наразі в області наявні обмежені запаси вакцини від COVID-19, але постійно відбувається підвезення додаткових партій. На пунктах щеплень наявні вакцини Coronovac та AstraZeneca. Запас вакцини виробництва Pfizer (Comirnaty) на сьогодні практично вичерпано, проте в неділю в область має надійти чергова партія цього препарату.

➡ В області вакциновано від COVID-19 понад 90% працівників закладів освіти. 100%-й показник вакцинації мають 146 ЗОШ та 263 ДНЗ.