08.11.2021 — 16:59

Відбулося чергове засідання обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Тюріна відбулось чергове засідання обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої поширенням коронавірусної хвороби  COVID-19.

Пронаналізовано стан захворюваності жителів області, проходження вакцинальної кампанії та заходи з  контролю за дотриманням правил безпеки під час пандемії.

Захворюваність на COVID-19 на Хмельниччині не спадає, кількість виявлення нових випадків за минулий тиждень тримається на тому ж рівні, що і в попередній період, в 2,1 рази перевищує показники одужання подолян: в середньому 3 тисяч тестів щодоби досліджує обласна лабораторія, з яких майже 50% є позитивними, тобто щодоби фіксуємо більше  1 тисячі нових захворювань, всього 6700 нових хворих за тиждень.

Захворюваність серед дітей за тиждень теж не спадає, тримається на рівні попереднього періоду – 7% від загальної захворюваності жителів області.

На жаль, маємо на Хмельниччині високий рівень летальності – 147 людей за тиждень пішли з життя через наслідки коронавірусної інфекції, що складає 2,2% від загальної кількості людей, що захворіли за тиждень на ковід. Дуже високий рівень летальності в Старокостянтинівському районі – 11% від нових захворювань.

За тиждень розгорнуто додатково 70 ліжок для хворих на коронавірус, всього ліжковий фонд області складає 3035 ліжок в 24 лікувальних закладах, які на сьогодні надають допомогу ковідним хворим. Стаціонарно лікуються 1981 особа, 10,3% від усіх активних хворих.

Майже 10 тисяч людей щоденно вакцинуються в області від ковіду, в тому числі провакциновано 1044 дитини у віці з 12 до 18 років. Хмельниччина займає 11 місце в Україні за загальними темпами вакцинації населення і 1 місце в галузі освіти, 370 закладів освіти із 578 працюють в звичному режимі.  В закладах соціального захисту вакциновано 93% підопічних.

Здійснюється контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. За тиждень перевірено 1600 об’єктів,  здійснено 100 рейдових перевірок разом з працівниками Національної поліції, з яких 21 з відео-, аудіо-, фото фіксацією. Складено 886 адмінматеріалів, винесено 83 постанови. Перевіряється дотримання правил безпеки на транспорті. Головне обласне управління ДСНС щоденно проводить  оповіщення населення про посилення протиепідемічних заходів.

Перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін дав доручення щодо постійного моніторингу ситуації в області та наголосив, що свідомий і відповідальний підхід кожного громадянина до збереження власного здоров’я рятує життя.