10.11.2021 — 13:45

Проведено позачергове засідання комісії ТЕБ та НС

Сьогодні в ОДА відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Провів його перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін. До участі у засіданні також долучилися члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, голови РДА, ТГ та інші запрошені.

На порядок денний виносилися питання про заходи щодо запобігання поширенню на території Хмельницької області гострої респіраторної хвороби COVID-19 та забезпечення сталого функціонування закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

Як повідомив Сергій Тюрін, 5 листопада на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було доручено обласним державним адміністраціям забезпечити проведення регіональних позачергових засідань комісій ТЕБ та НС та розглянути питання розробки обласних та районних алгоритмів забезпечення закладів охорони здоров’я джерелами альтернативного електропостачання. В той же час, управлінням Держенергонагляду у Хмельницькій області було проведено відповідні перевірки і сформовано перелік лікарень, які відповідають І категорії з надійності електропостачання. Поряд з цим, перевіркою виявлено такі заклади, які не відповідають І категорії з надійності електропостачання, а саме: КНП “Хмельницький обласний заклад з надання психіатричної допомоги”, КНП “Кам’янець-Подільська міська лікарня”, КНП “Волочиська багатопрофільна лікарня”, КНП “Летичівська багатопрофільна лікарня”, КНП “Полонська міська багатопрофільна лікарня ім. Наталії Савеліївни Говорун”, КП “Славутська міська лікарня ім. Михайлова”.

Перший заступник голови ОДА наголосив, що керівникам даних закладів та головам громад необхідно взяти до уваги та негайно усунути виявлені недоліки, оскільки від цього залежить здоров’я та життя людей.

Серед іншого, в.о. генерального директора ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Микола Габрикевич відмітив, що в області щодня зростає захворюваність. Тому посадовець наголосив на важливості неухильного дотримання протиепідемічних заходів та проведення вакцинації. За його словами, область в достатній мірі забезпечена вакцинами. Так, днями надійшло 23400 доз “Pfizer”, 47 тис. доз “AstraZeneca”, 40 тис. доз “CoronaVac”. Також найближчим часом область отримає ще 43 тис. доз “Pfizer”.

Детальніше з рішенням комісії можна ознайомитися тут