12.11.2021 — 16:50

Сергій Гамалій: Знати, що твоя кров рятує життя – важливий стимул бути донором

Донорство крові є невід’ємною частиною функціонування закладів охорони здоров’я. Тож добровільна здача крові є актуальною повсякчас, а особливо у час пандемії COVID-19.

Сьогодні голова ОДА Сергій Гамалій разом із заступниками Сергієм Тюріним, Сергій Ткачуком, Володимиром Біликом та працівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації долучились до благодійної справи – донації крові.

“Бути донором – це продовжити, а іноді й врятувати життя людини. Здача крові відбувається під наглядом лікарів, тож боятися донорства не варто. Сподіваюся , що наш приклад надихне інших долучитись до цієї благодійної справи та здати кров для тих, хто цього потребує! – зазначив очільник області й додав, – Першими колективну здачі крові розпочала Хмельницька обласна прокуратура, ми вирішили також підтримати цю ініціативу та передаємо естафету Тернопільській облдержадміністрації”.

Нагадуємо, що здати кров може кожна здорова людина без шкідливих звичок. За добу до здачі слід дотримуватися дієти і за 2 тижні до цього не приймати жодних сильнодіючих препаратів. Перед процедурою донації лікар оглядає, збирає епіданамнез та допускає до здачі крові.