16.11.2021 — 13:25

Нагороджено переможців обласного відкритого архітектурного конкурсу

Сьогодні в ОДА відбулося нагородження переможців обласного відкритого архітектурного конкурсу на кращу ескізну пропозицію облаштування пам’ятного місця на честь вшанування подвигу учасників Революції  Гідності, Антитерористичної  операції та Операції об’єднаних сил в російсько-українській війні за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Модератором заходу виступила секретар журі, начальник відділу містобудування та архітектури ОДА Ірина Дунаєвська.

Перемогу здобув авторський колектив за участі студентів відділення архітектури та дизайну Кам’янець-Подільського коледжу будівництва, архітектури і дизайну Дарії Іванів та Каріни Кирилюк під керівництвом Віри Вапнічної-Чорної, викладача кафедри містобудування та архітектури. Відповідно до умов конкурсу переможець отримає премію у сумі 15 тис грн.

Інші учасники конкурсу також були відзначені дипломами з врученням цінних подарунків.

Нагадаємо, що всього для участі у конкурсі було подано 7 заявок з міст Харків та Кам’янець-Подільський. Вчасно до 18 жовтня надійшло 4 ескізних проєкти з міст Харків та Кам’янець-Подільський.

Основні умови – пам’ятне місце має бути вільним від політичних амбіцій, соціальних та економічних викликів. Також проєктований простір має стати місцем, яке уособлює новий етап у формуванні свідомого та відповідального громадянина. Тут має завжди панувати особлива пам’ять, яка нагадуватиме, що кожна людина має право на власну гідність та може її відстояти, а також атмосфера особливої любові до героїв–земляків.