16.09.2016 — 10:41

Рятувальники Хмельниччини відзначили професійне свято

17-го вересня – професійне свято у рятувальників – людей мужніх, рішучих, сильних духом, чий високий професіоналізм, постійна готовність до самопожертви забезпечують кожній українській родині надійний захист від природних та техногенних лих.

Тож напередодні Дня рятівника, 15 вересня, щоб привітати рятувальників Хмельниччини, ветеранів, пенсіонерів завітав заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, представники обласної ради, виконкому Хмельницької міської ради, керівники силових структур.

img_8144

З вітальним словом до колег звернувся начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуард Братко, який передусім зазначив, що захищати Вітчизну та її громадян від пожеж і надзвичайних подій завжди було благородною справою сміливих, сильних духом та відданих людей. Саме таких об’єднала сьогодні Служба порятунку Хмельниччини, адже кожен за своїм покликанням обрав важку, проте почесну справу – запобігати, рятувати, допомагати.

Із професійним святом вогнеборців привітав і Володимир Кальніченко, який зазначив, що підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій є тією службою, яка забезпечує умови безпечного проживання населення. Ви рятуєте життя громадян в побуті, на водних об’єктах та на пожежах.

img_8017

Так, з початку 2016 року при гасінні пожеж та проведені інших аварійно – рятувальних робіт підрозділами області при різних обставинах врятовано 131 особи, а саме: на пожежах врятовано 77 осіб, при не класифікованих НС врятовано 9 осіб, на водних об’єктах 33 особи, при ДТП 12 осіб.

Підрозділи оперативно – рятувальної служби Головного управління здійснили всього 18952 виїзди, з них за сигналом “ТРИВОГА” 6450 разів, що становить в середньому 25 виїздів на добу.

Станом на 12 вересня в області зареєстровано 828 пожеж, які ліквідовані силами ДСНС в області

Крім того у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на сході країни підрозділи Головного управління постійно залучаються до виконання аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт на об’єктах і системах життєзабезпечення, а також проведення робіт із виявлення та знешкодження боєприпасів та вибухонебезпечних предметів на території Донецької та Луганської областей. Лише з початку поточного року до проведення зазначених заходів було залучено понад 90 рятувальників Хмельниччини.

“Обласна влада, розуміючи важливість завдань, які ви виконуєте, і надалі буде сприяти покращенню матеріально-технічного забезпечення служби та соціального забезпечення рятувальників. Дякую Вам за вашу роботу, відвагу і готовність до самопожертви заради збереження життя іншого”, – додав Володимир Ілліч під час вітальної промови.

Відзначаючи чітку і злагоджену роботу служби на рівні держави, начальника ГУ ДСНС в області Братка Едуарда Петровича нагороджено грамотою Кабінету Міністрів України.

img_8035

Рятувальників, які блискуче виконували професійні задачі, проявили героїзм та безстрашність у виконанні службових обов’язків, нагородили почесними грамотами та подяками обласної державної адміністрації.

Крім того, за дорученням голови Хмельницької обласної державної адміністрації посадовець презентував колективу рятувальників Хмельниччини бензоріз Штіль ТС 400.

Після урочистостей рятувальники мали змогу переглянути та прослухати виступи провідних художніх колективів Хмельниччини. Особливим подарунком був виступ Заслуженого артиста України Альберта Салтикова. Співак виконав власні пісні, декілька з яких присвятив працівникам Служби порятунку.