16.09.2016 — 11:52

В ЛПЗ області вживаються заходи для попередження розповсюдження ГРІ серед населення

14 вересня в конференц-залі Департаменту охорони здоров’я, у заступника директора Департаменту охорони здоров’я Тетяни Косовської, відбулась оперативна нарада «Про готовність ЛПЗ області до надання медичної допомоги населенню в умовах епідемічного підйому захворюваності на грип та ГРВІ». У нараді взяли участь провідні спеціалісти ДОЗ, головний епідеміолог ДОЗ Олександр Мирний, головний лікар Хмельницької міської інфекційної лікарні Оксана Піддубна.

За 8 місяців цього року захворюваність на грип в області збільшилась у 4 рази, кількість випадків гострих респіраторних інфекцій (ГРІ) – на 4%. В ЛПЗ області вживаються заходи для попередження розповсюдження ГРІ серед населення області та готовності стаціонарів до прийому таких хворих. Це проводиться за рахунок посилення контролю за дотриманням санепідрежиму, перевіряється готовність до переведення ЛПЗ на спеціальний протиепідемічний режим роботи за потребою, проводиться підготовка стаціонарів до надання медичної допомоги хворим на грип та ГРВІ, розгортання додаткових ліжок (їх передбачено 385).

 Як зазначив головний епідеміолог ДОЗ Олександр Мирний, у передепідемічний період має проводитись щеплення зареєстрованими протигрипозними вакцинами серед осіб груп ризику з дотриманням належних умов «холодового ланцюга» при транспортуванні вакцини в ЛПЗ та аптечній мережі. Очікується надходження зареєстрованої вакцини проти грипу «Ваксигрип» французького виробництва.