15.09.2016 — 12:54

Розпочався курс лекцій тематичного удосконалення «Вибрані питання з санології»

З 15 вересня розпочався курс тематичного удосконалення «Вибрані питання з санології». Лекції хмельницьким медикам читатимуть провідні фахівці кафедри медичної реабілітації, фізіотерапії і спортивної медицини НМАПО ім.. П.Л.Шупика. Навчання проводяться для лікарів загальної практики/сімейної медицини ЦПМСД  області та лікарів обласного Центру здоров’я.

Як зазначив д.м.н. проф.. Геннадій Апанасенко, санологія – це наука про здоров’я практично здорових людей, теорія та практика охорони, покращення та відновлення здоров’я населення. Санологія вивчає механізми, які забезпечують збереження здоров’я, шляхи та напрямки до поповнення та збереження ресурсу здоров’я.

img_2374

Протягом курсу подільські лікарі ознайомляться з основними тенденціями медичної науки, профілактикою хронічних неінфекційних захворювань та управління здоров’ям, санологічними аспектами репродуктивного здоров’я та ін. У лекція детально будуть висвітлюватись методи та способи, за допомогою яких лікарі будуть працювати з пацієнтами для їх оздоровлення та превентивної реабілітації.

В перспективі в Хмельницькій області планується створити проект «Здорова Хмельниччина».

img_2368

За матеріалами обласного Центру здоров’я