23.11.2021 — 16:30

Результати брифінгу за 23.11.2021. ВІДЕО

Сьогодні про ситуацію з протидією COVID-19 у Хмельницькій області журналістам під час брифінгу розповів заступник голови ОДА Сергій Ткачук.

Головні тези брифінгу

➡ За минулу добу в області лабораторно підтвердили 263 випадки COVID-19, 934 особи одужали. Такі дані свідчать про стабілізацію епідситуації, адже кількість людей, що одужали, перевищує кількість людей, що захворіли на COVID-19. На жаль, продовжують реєструватися летальні випадки – за минулу добу внаслідок ускладнень COVID-19 померли 29 мешканців області. Усі вони не були вакциновані від COVID-19.

➡ В області загалом розгорнуто 3057 ліжок у 25 закладах охорони здоров’я, що надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19. Заповненість ліжок з киснем складає 60% при нормативному індикаторному показнику епіднебезпеки <65%. Це свідчить про зниження кількості киснезалежних пацієнтів у порівнянні з попередніми тижнями. Наразі у стаціонарах перебуває трохи більше 1700 осіб.

➡ Питання забезпечення киснем закладів охорони здоров’я перебуває на постійному контролі, перебоїв з постачанням за останній час в області не було. Є підстави сподіватися на те, що пік споживання кисню в області уже позаду.

➡ В області триває вакцинальна кампанія від COVID-19. Проводиться робота із керівниками громад, аби прискорити її темпи. Наразі зроблено понад 694 тис щеплень, понад 295 тис. мешканців області уже завершили вакцинацію. В області створено усі умови для проведення вакцинації:  забезпечено роботу пунктів щеплень, центрів масової вакцинації та мобільних бригад. Всі вакцини від COVID-19 наявні в області у достатній кількості, є безпечними та ефективними. Єдиним постійним протипоказом до вакцинації є виникнення анафілактичного шоку при введенні першої дози. Решта протипоказів є тимчасовими.

➡ В області вакциновано близько 99% працівників закладів освіти. За цим показником Хмельниччина – серед лідерів в Україні. Серед працівників закладів дошкільної освіти вакциновано 98%, серед закладів передвищої освіти – 94%, вищої освіти – 87%. Загалом від виконання обов’язків було відсторонено 202 працівники закладів освіти. На сьогодні їх кількість становить 194 особи, решта вирішили вакцинуватися.

➡ Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України, з 22 листопада усі навчальні заклади мають працювати в очному режимі. Наразі в області на онлайн режим навчання з метою дотримання режиму самоізоляції переведено окремі класи, де зареєстровано випадки захворювання на COVID-19.

➡ Постановою КМУ було розширено перелік категорій осіб, які підлягають обов’язковій вакцинації від COVID-19. З 9 грудня невакциновані особи, що належать до цих категорій, будуть відсторонені від роботи. Також готуються додаткові зміни до зазначеної постанови, які посилять вимоги до вакцинації осіб у “жовтій” зоні епіднебезпеки до “вимог” червоного рівня.