25.11.2021 — 15:47

На Хмельниччині триває робота над розробкою обласної програми “Питна вода Хмельниччини” на 2022-2026 роки

Сьогодні відбулось чергове засідання робочої групи з розробки проекту програми «Питна вода Хмельниччини» на 2022-2026 роки. В засіданні робочої групи взяли участь заступник голови ОДА Сергій Ткачук, голова обласної ради Віолета Лабазюк, директорка Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Віра Бригадир, директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Пенюшкевич та інші запрошені.

Як проінформувала Віра Бригадир, на сьогодні подані пропозиції на 150 об’єктів (вартість одного об’єкта не має перевищувати 10 млн грн.) у сільських населених пунктах на суму 364,5 млн грн.

Також надані пропозиції на 14 проєктів (вартість одного об’єкта понад 10 млн.), з них 6 водогонів на суму 414,6 млн грн. і 8 очисних споруд на суму 1311,3 млн грн. Прогнозний бюджет програми «Питна вода Хмельниччини» на 2022-2026 роки складає 285 млн грн., з них 200 млн грн – обласний бюджет і 85 млн грн. – місцевий бюджет. Від 11 громад області пропозиції до Департаменту не надійшли.

Нагадаємо, що першочергово до проєкту програми будуть включені об’єкти незавершеного будівництва, реалізація яких розпочалася у попередніх роках. Також керівники громад мають пам’ятати, що обов’язковою умовою для отримання коштів буде співфінансування 30% вартості проєкту з місцевого бюджету.

За результатами обговорення було вирішено, що Департамент розвитку громад, будівництва та ЖКГ ОДА має отримати від тергромад відповідні підтвердження щодо актуальності наданих раніше пропозицій та сформувати остаточний проєкт Програми, який буде представлений на наступному засіданні. Далі погоджений проєкт програми буде винесено на розгляд чергової сесії обласної ради у грудні цього року.