03.12.2021 — 15:18

У Хмельницькому геріатричному пансіонаті незабаром відкриється відділення для осіб з інвалідністю

Сьогодні, у Міжнародний день людей з інвалідністю, голова ОДА Сергій Гамалій відвідав Хмельницький геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці, де поспілкувався з мешканцями пансіонату та оглянув умови їх проживання.

У ході спілкування Сергій Вячеславович наголосив, що для кожного громадянина нашої країни мають бути забезпечені рівні права, особливо для людей з інвалідністю.

Варто зазначити, що задля усунення усіх перепон на шляху доступності людей з інвалідністю до усіх сфер і послуг та з метою реалізації ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської «Без бар’єрів» в області впроваджується державна стратегія безбар’єрності.

“Створення безбар’єрного простору – це наш обов’язок. Також не менш важливим є забезпечення належних умов проживання людей і в установах для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, які потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування,”- додав очільник області.

З початку 2022 року в Хмельницькому геріатричному пансіонаті заплановане відкриття відділення для осіб з інвалідністю віком до 60-ти років. Для таких людей тут забезпечено належні умови проживання, соціально-побутове та медичне обслуговування, а також денна зайнятість.

Загалом пансіонат розрахований на 130 ліжкомісць, у якому на даний час проживає 87 мешканців.

Перебуваючи у закладі, посадовець оглянув кімнати для проживання підопічних, кімнату для дозвілля та їдальню пансіонату.

За словами директора пансіонату Івана Моцного, наразі в закладі проводяться ремонтні роботи задля дотримання усіх вимог пожежної безпеки та здійснюється облаштування відділення для осіб з інвалідністю. Для проведення вільного часу для мешканців виділено кімнату спілкування, де буде організовуватися активне, культурне дозвілля, відзначення святкових дат, проведення різноманітних конкурсів.

Тож для таких цілей та задля покращення матеріально- технічної бази Сергій Гамалій подарував закладу LED телевізор та активну акустичну систему Clariti, придбані в межах Обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2021-2025 рр., аби буденне життя мешканців пансіонату трішки урізноманітнити. “Тепер тут можливо організувати не лише спілкування, а й перегляд фільмів, проведення різних заходів,”- додав посадовець.