16.12.2021 — 16:33

Ноутбук — кожному вчителю: Володимир Білик вручив сертифікати на комп’ютерну техніку громадам Шепетівщини

Сьогодні заступник голови ОДА Володимир Білик вручив сертифікати на комп’ютерну техніку представникам 15 територіальних громад Шепетівського району. Загалом освітяни Шепетівщини отримали 399 ноутбуків. Це стало можливим завдяки реалізації ініціативи Президента України Володимира Зеленського Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України проекту «Ноутбук — кожному вчителю».

“Переконаний, що ноутбук дозволить педагогам зручно та мобільно працювати з будь-якого місця. Тому реалізація цього проєкту планується і надалі, що дасть можливість покращити та полегшити роботу вчителів та надавати якісні сучасні освітні послуги нашим дітям,” – зазначив Володимир Білик.

Головна мета цього проекту — полегшити педагогам організацію освітнього процесу в умовах дистанційного навчання, осучаснити його відповідно до процесів діджиталізації та цифровізації, а також зробити процес отримання знань більш доступним для здобувачів освіти.

Варто наголосити, що такі спільні програми – найкраще підтвердження ефективності співпраці держави та громад для розвитку системи освіти цілої країни.

Нагадаємо, що з держбюджету на забезпечення педагогів ноутбуками виділено 980 млн грн. Хмельницька область на ці цілі отримала державну субвенцію в розмірі 32,6 млн грн.