21.09.2016 — 11:32

На Ізяславщині відзначили День миру – «Цілі в царині стабільного розвитку: складові елементи миру»

1

Щороку 21 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день миру. Він був проголошений Генеральною Асамблеєю як день, присвячений укоріненню ідеалів миру як у відносинах всередині держав, так і у відносинах між усіма державами і народами.

У цьому році, в тридцять першу річницю проведення Дня миру, його тема – «Цілі в царині стабільного розвитку: складові елементи миру».

 В Україні День миру закріплено Указом Президента України № 100 від 5 лютого 2002 року.

Невід’ємною процедурою початку святкових заходів служить символічний дзвін «Дзвона миру». Цей дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На дзвоні красується напис, якиий відома багатьом: «Хай живе загальний мир у всьому світі». Його подарувала Японія ООН в 1954 році. Церемонія триває приблизно 15 хвилин, в ході якої обов’язково є місце і хвилині мовчання, в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Церемонія завжди проходить за участю Генерального секретаря ООН, який і дзвонить у «Дзвін миру».

 Міжнародний день миру надає людям усіх країн можливість одночасно провести корисні та практичні заходи, що демонструють важливість миру і демократії.

Долучилися до заходів із відзначення Дня миру  і жителі Ізяславщини.

21 вересня, навчальний процес в Ізяславській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 розпочався із тематичної лінійки присвяченої Дню миру. Звертаючись до  учнівського та педагогічного колективу закладу в.о. директора школи Тетяна Вітрук зазначила, що якщо існуватиме можливість зупинити пролиття крові – ми зобов’язані це зробити.

«Наші хлопці сьогодні захищають не тільки свою землю, але й демократичні права та свободу незалежної Польщі, країн Прибалтики, Румунії та Угорщини, а за ними і всього Західного світу», – зазначила Тетяна Вітрук.

Так як День Миру   відзначається як день глобального припинення вогню і відмови від насильства,  діти випустили в небо символи миру – білих голубів.

 На завершення  заходу учні школи  влаштувати танцювальний флеш-моб у вишиванках та випустили в небо білих голубів  як символ  миру.

6