21.09.2016 — 12:16

Хмельниччина – одна з найбільш потенційно привабливих в плані туризму територій

20 вересня до Кам’янця-Подільского завітала делегація у складі Президента всеукраїнської громадської організації “Асоціація платників податків України”, Надзвичайного і Повноважного Посла Грузії в Україні Грігола Катамадзе та генерального директора ТОВ “Центр бізнес-розвитку”, заступника Голови Вищої Координаційної Ради СЮО “Республіканська конфедерація підприємництва”, члена-кореспондента Міжнародної академії наук МАНЕБ Наума Каца.

dsc_3508Хмельниччину на зустрічі представляли т.в.о заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, міський голова Михайло Сімашкевич, представники підприємницької громадськості області.

У вітальному слові Олег Кузмінчук висловив поважним гостям вдячність за інтерес до нашої області.

Він зазначив, що відносини між нашими регіонами мають уже багаторічну історію та закріплені підписанням у 2003 році Угоди між Мінським обласним виконавчим комітетом Республіки Білорусь і Хмельницькою обласною державною адміністрацією про торгово-економічну, науково-технічну і культурну співпрацю.

Також Олег Петрович звернув увагу на тісні економічні зв’язки. Зокрема, за підсумками І півріччя 2016 року загальний товарообіг між нашими регіонами становить більше 9,0 млн. доларів та збільшився порівняно з минулим роком у 2,5 рази. В економіку області було залучено 400 тис. доларів  інвестицій з Республіки Білорусь.

dsc_3499

“Сьогоднішня зустріч з обговорення співпраці у туристичній галузі – важливий крок у продовженні та зміцненні нашого партнерства. Хмельниччина сьогодні асоціюється у туристичній сфері України як центр інноваційних видів туризму, і є однією з найбільш потенційно-привабливих в плані туризму територій,” – підкреслив посадовець. Також він висловив сподівання на подальший розвиток співпраці нашої області з Республікою Білорусь як в економічному, так і соціальному напрямах.

У рамках зустрічі відбулася презентація туристичного та інвестиційного потенціалу потенціалу Хмельниччини, зокрема закордонним гостям представили відеопрезентації пам’яток та визначних місць Кам’янця-Подільського, Державного історико-культурного заповідника “Самчики” та Державного історико-культурного заповідника “Межибіж.

Учасники прийому також обговорили питання шляхи розвитку підприємництва та стимулювання соціально-економічних ініціатив громадян Республіки Білорусь та України

Після закінчення прийому члени делегації мали можливість особисто оглянути історичні та архітектурні пам’ятки Кам’янця-Подільського